Megszeretném tanulni a programozási tételeket(?)
Python nyelvet sajátítom el autodidakta módon, még eléggé az elején járok, mert mindent próbálok alaposan megtanulni, megérteni.
Programozási tételeket akarom elsajátítani azonban nem tudom, hogyan lenne kivitelezhető. (A tömb egyenlő a listával?). (Meg szerintem a len()-nél sántít valami)
Itt egy pl.:
# Az összegzés tétele
'''
Adott egy számsorozat. Számoljuk és írassuk ki az elemek összegét. A sorozatot most és a továbbiakban is az N elemű A[N] vektorban (tömbben) tároljuk.
Az algoritmus:
Eljárás Összegzés
s:=0
Ciklus i:=1-től N-ig
s:=s+A[i] //az s-be tegyük be s korábbi értékének és az A[i]-nek az összegét
Ciklus vége
Ki: s
Eljárás vége
'''
Valamint miért nem elég egyszerűen,úgy hogy:
print(sum(a)) ?
Végezetül, hálás lennék, ha gyakorlati feladatokat is tudnátok adni.
Köszönöm szépen válaszodat előre is.
Keress rá, valami pdf formátumú könyv csak kijön.
Az összegzés tétele meg azért fontos, mert egy tömb adattagjainak teljes szummája mellett az adattagok részhalmazának összegére is kiváncsi lehet valaki, sőt, ez a gyakoribb. Amellett meg, nem csak tömb létezik.
A tömb amúgy nem egyenlő a listával. De egy lista megvalósítása alapban jellemzően tömbös.
Egy könyvet elkezdtem már amúgy (Gérard-os), most meg ezt nézem, mert kissé aktuálisabb valamint jobban tetszik: [link]
Csak nem találtam sehol a programozási tételeket Pythonra levetítve. Mert oké, hogy probálkozok és összejön vagy nem, de inkább bizosra akarok menni. Angolul meg nem is nagyon kerestem, mert a sok szakszavat úgyse érteném meg.
Még annyit tennék hozzá, hogy az előző hozzászólásom a papíralapú könyvre vonatkozott, csak nem jeleztem.
()
Az a könyv pont nem lesz jó, mert még a régi, 2.x-es verzióra épít, te meg a 3.x-et használod és az újabb nem kompatibilis a régivel.
Sajnos én nem tudok könyvet ajnálani neked. A mostanában megjelentekről ninmcs semmi infóm, a python tárgyúakról meg még úgy sem.
A programozási tételek nem python-specifikusak, hanem univerzálisak, bármilyen nyelven alkalmazhatók, implementálhatók.
"A programozási tételek nem python-specifikusak, hanem univerzálisak, bármilyen nyelven alkalmazhatók, implementálhatók."
Tudom, de jó lenne egy olyan helyről megtanulni ahol példákon keresztül bele lehet mélyedni, nem csak oda van írva aztán csókolom.
Leginkább szintaxis hibák jönnek ki, mert értem a problémát és a megoldást is viszonylag le tudom írni csak nem tudom, hogy kell hibátlanul leírni, hogy az interpreter örüljön neki.
"Az nem lenne jó, ha minden ilyen aprósággal ezt az oldalt terhelnéd." :DDDDDD Végülis ez egy fórum programozás témakörben, hogy merészel itt ilyeneket kérdezni, mi? :DDD
A könyv, amit mondtál, teljesen jó első könyvnek.
Mellette javaslom a Python Institute ingyenes bevezető tanfolyamát is, csak regisztrálni kell. Angolul van, de lassú és szájbarágós, nem utolsó sorban a szaknyelvet is fel tudod vele szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!