Hogyan lehet notepad programozásban kimásolni valamit?
úgy tűnik, át kell irányítani a kimenetet a clip.exe-nek így:
c:\valami.bat | clip
vagy egyszerűen valami | clip
Nekem már a sok „hogy kell Visual Studioban...” kérdés is megfekszi a gyomromat, a „notepad programozás” bevezetése pedig újabb gyötrelmes divathullámot ígér...
Szerintem teljesen mindegy, melyik programban szerkeszted, batch nyelv lesz az. A téged érdeklő része pedig talán:
Csinálnom kell egy scriptet, ami egy sor szöveget ki tud írni egy szövegfájlba ugyanabban a könyvtárban, mint a batch-fájl.
...
Használhatod az echo-t, és átirányíthatod a kimenetet egy szövegfájlba ...
...
- Az @echo off kikapcsolja a parancsok kiírását a konzolra (megj.: ezt a @ jelet felejtettem el...)
- Hacsak nem adsz meg konkrét útvonalat, az átirányítás a jelenlegi könyvtárba történik (amelyben fut a kód)
- Az echo Ez egy teszt > teszt.txt egy > jelet használ, ami felülír bármilyen meglévő fájlt az új tartalommal
- A maradék echo utasítás két >> karaktert használ, hogy felülírás helyett kiegészítse a szövegfájlt
- A type teszt.txt egyszerűen kiírja a fájl kimenetét a parancsablakba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!