Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python-t vagy C/C++-t preferál...

Python-t vagy C/C++-t preferáljátok?

Figyelt kérdés

2020. jún. 3. 17:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Igen a Python menő, de minden abszraktál.

Ami bizonyos értelemben jól.

Pl.: BME Fizika karon egyik tanár pythonnal szokott lefuttatni szimunációkat előadáson néha.

Elmondása szerint nem tud programozni és neki tökéletes a nyelv, mert nem nagyon minimális tudással képes számára fontos dologkat végrehajtani.

Ez mind nagyon jó, csak amikor valaki programozni tanul pont hogy nem kellenek ezek az absztrakciók, mert feltételezem hogy az adott egyénnek célja hogy megértse mi folyik a szinfalak mögött és mi mire épül.

A legalapabb dologkat meg mindegy milyen nyelven írja, mert pythonban és C++ban is ugyan olyan "nehézségű" megtanulni hogy mi az a for ciklus.

2020. jún. 8. 15:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"amikor valaki programozni tanul pont hogy nem kellenek ezek az absztrakciók, mert feltételezem hogy az adott egyénnek célja hogy megértse mi folyik a szinfalak mögött és mi mire épül."

Nem feltétlenül. Én azért tanultam meg programozni, (és azért vagyok fejlesztői állásban) mert meg akartam oldani dolgokat. Ha valaki probléma orientált és akar írni egy programot, ami megcsinálja y-t, akkor nem akar szívni lényegtelen dolgokkal, amik teljesen irrelevánsak y probléma megoldása szempontjából.

Egy szint után ELKÉPZELHETŐ, hogy fontos lesz, hogy a problémát milyen hatékonyan oldja meg, de preformace javítása az esetek nagyon nagy részében nem lényeges és amikor lényeges, akkor is többnyire megoldható a kívánt mértékben gépközelibb nyelvek alkalmazása nélkül is.

2020. jún. 8. 16:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

>"pont hogy nem kellenek ezek az absztrakciók, mert feltételezem hogy az adott egyénnek célja hogy megértse mi folyik a szinfalak mögött és mi mire épül."

Lehet, de kezdőként nem szerencsés ebben elveszni. Fontosabb először az absztrakció megértése, és utána jöhet az, hogy az hogyan valósul meg a háttérben. A programozás alapja nagyrészt algoritmizálás. Amíg valaki nem tudja, mi az a változó, ciklus, feltétel, adattípusok, adatszerkezetek, stb., addig nincs értelme a pointer-aritmetrikával foglalkozni, vagy hogy mi az a tárgykód, fordítási egység, stb.

2020. jún. 11. 15:59
 14/21 anonim ***** válasza:
25%

"Amíg valaki nem tudja, mi az a változó, ciklus, feltétel, adattípusok, adatszerkezetek, stb., "

Igen, de a C++ nyelvben ezeknek a megtanulása ugyan olyan egyszerű mint mondjuk a Javában, amiben jóval több absztrakció van.

Majd akkor jönnek elő a szép dologk amikor eljut arra a szintre, hogy ezek az alap dolgok mennek és akkor elég foglalkoznia, hogy "Mi is az a pointer?" "Mi is az a referencia?".

Majd mikor eljut arra a szintre hogy objektum orientáltan akar valakit tovább csinálni, csak akkor jönnek elé a "szörnyűségek". A többszöri öröklés, perzisztencia, iterátorok stb....

Amik már nem kezdő téma.

Viszont a kezdő dologkban ugyan olyan abszrakció van, mint bármely más nyelvekben.

Maximum már a függvények tanulásánál meg kell értenie alap szinten mi az a pointer, de csak tényleg a 5 éves szintű elmagyarázását.

Csak rengetegen vannak akik a mai napig túl bonyolultnak tartják a nyelvek és félnek hozzá nyúlni így szörnyülködnek hallatán.

2020. jún. 11. 17:08
 15/21 anonim válasza:
53%
C++
2020. jún. 11. 23:00
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Én is a C++. Egy interpretált nyelv sosem lesz a jövő. Lehet, hogy most írsz számítógépes alkalmazásokat vele, de kb ennyi. A C/C++ 20 év múlva is erős lesz és ugyanúgy bármit meg lehet vele oldalni. Tanulni is jobb rajta, mert ha C++-t megtanulod és megtanulod a programozás elvét is, akkor utána tök mindegy, hogy Java, Python vagy milyen nyelvre kell ráállnod, az sima liba lesz. Fordítva, azért nem egészen így van... Ha elkezdessz Javazni például, utána lehet, hogy szenvedni fogsz a C++-al vagy legallábis sokkal több időbe telik ráállnod, mint fordítva.
2020. jún. 11. 23:46
 17/21 anonim ***** válasza:

Igen, ebben is van valami, csak amikor olyan kérdéseket látok itt, hogy miért kell az int a main elé, vagy mi az az std::, akkor azért sajnálom szegény kérdezőt, mert az elején nem biztos, hogy ezzel kellene vesződnie.

De az is igaz, hogy nem tanuló nyelvre vonatkozott a kérdés. Én személy szerint szeretem a Python-t, jól kitalált nyelv, kezdőként gyorsan tanulható, de nagyon összetett is tud lenni (metaclass-ok, stb.)

Viszont a C/C++ egy örök klasszikus, szerintem is nagyon sokáig fog még létezni. Sokszor hallani itt is, hogy ki használ még C-t, és közben komoly modern projekteknél látni, hogy C-ben íródtak, az op.rendszer szintű szoftverekről nem is beszélve (kernel modulok, driver-ek, ...)

Általánosságban attól függ, mi a cél. A kérdésre a válasz is attól függ, ki milyen területen ténykedik.

2020. jún. 12. 10:43
 18/21 anonim ***** válasza:
53%

Én őszintén megmondom, hogy a C szintaktikát szeretem és a Python szintaktikája és a kapcsos zárójelek hiánya nem tetszik.

Én szívesebben dolgoznék akár C++-al, mint Pythonnal.

Ugyan nem a legkedvesebb nyelv, de nem is vészes annyira.

Kezdőnyelvnek szerintem nem árt, ha egy nyelv erősen típusos és a változó típusát ki is kell írni.

Megismerkedik az ember az integer-el, stringgel, charral és hogy mire valók.

Nem árt, ha megtanulja, mi az a fordító, mik azok a fordítási hibák.

Amúgy én pl jobban is szeretem azokat a nyelveket, ahol compiler-re van szükség, mert a hibák egy részét kiszűri.

Szerintem akár a C++ nem rossz kezdőnyelv.

A pointerek, class-ok jó sokára kerülnek elő.

Igen, a kódot kapásból egy függvénybe kell írni, ami felvet kérdéseket (mi az int a main() előtt), cserében megtanulja, mi az a típus illetve a Pythonban is merülhetnek fel "kínos" kérdések már az elején.

Nekem Pascal volt az első nyelvem.

2020. jún. 12. 10:56
 19/21 anonim ***** válasza:
(off: A korai Basic-et leszámítva nekem a '87-es Clipper volt az első, utána Pascal jött, kicsit később a C.)
2020. jún. 12. 11:13
 20/21 anonim ***** válasza:
40%

A programozás világában is lehetsz simán betanított segédmunkás, aki CSAK különféle könytárakat használ és soha az életben nem kell optimalizálnia, mert mit optimalizáljon egy weboldalon, amihez a TIZEZREDIK login formot csinálja meg és amúgy is nagyrészt online megoldásból másolja a kódot vagy már eljutott arra a szintre hogy beivódik a fejébe a sablon, ami szerint haladnia kell és már fejből meg tudja csinálni, amit előtte 10.000x legalább felraktak a netre.

Igen, abban az esetben értelmetlen megtanulni, mert soha az életben nem lesz szüksége arra a gondolkodásra, hogy:

"Hééé ez az előre megírt tároló tök menő, meg minden, de nem az én alkalmazásomhoz túl sok erőforrást fogyaszt. Nézzük hogy tehetem jobbá arra a specifikus dologhoz, amihez használnom kell."

Ez nem szégyen. Nem lenézem azokat akiknek elég csak felületesen tudni mit csinálnak, csak aki kezdő és még semmit sem tud a programozásról, annak szembesülnie kéne ezzel a két opcióval, majd ezek alapján inteligensen választani hogy ő melyik táborba akar tartozni.

2020. jún. 12. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!