Szoftverfejlesztés OKJ vizsga: Komplex alkalmazás készítése?
Egy kis helyreigazításra volna szükségem, mert pontosan nem értem mit takar a "Komplex alkalmazás készítése" gyakorlati vizsgán. Hivatalosan:
"A gyakorlati vizsgán a jelölt egy összetett, grafikus felületű alkalmazást készít a 12011-16 „Szoftverfejlesztés” modul témaköreihez kapcsolódóan, az általa megismert szoftverfejlesztő eszközök felhasználásával."
Ezt pontosan nekem hogy kellene értelmeznem? Milyen környezetben, mikre számítsak? Remélem nem C# és társai, mert a vizsgán csak webet tanultunk 99%-ban (ami elég jól megy, szakdolgozatom is arra épült), csak érettségis években tanultunk C#-ot.
A második gyakorlati vizsgarész pedig a "Webalkalmazás készítése", gondolom itt kell majd PHP, JS, HTML, ezért nem értem hogy a komplexnél pontosan mit is kell majd.
"..mert a vizsgán csak webet tanultunk 99%-ban.."
*A tanfolyamon*
Nem igazán értem meg #2-es stílusát. (Kb ilyen hangnemben beszélnek a karrierváltókkal is már az első pillanattól kezdve.)
A komplex alkalmazás desktop-ot jelenti talán mindenhol, nálunk az 1 éves, iskolarendszeren kívüli OKJ-tanfolyamon legalábbis azt jelentette.
Tehát ha C#, akkor C#, bár a nyelvet elvileg akár választhatod is, bizonyos keretek között.
Mi például egymástól tudtuk meg (nomeg a konzultáción, már aki ráért), hogy más tanár állítja össze a vizsgát, nem az, aki minket tanított.
Aki minket tanított, sokkal könnyebbet harangozott be, végül MySQL csatlakozás kellett WinForms alkalmazásból.
Én tudom amúgy, mekkora káosz tud lenni egy iskolában, a tanárok se tudnak semmit, a társaid meg pláne.
Viszont mégiscsak valahogy a sulidtól kellene megkérdezni, mert az OKJ hatalmas szabadságot ad az intézményeknek - de aztán mégsem, stb. Káosz az egész.
Amúgy gyorsaságra és funkcionalitásra kellett rámenni nálunk, nem pedig a kód minőségére. Ezt pedig könnyen begyakorlod amúgy, csak tudni kell, konkrétan mit kérnek.
Megmondom őszintén, hogy az információval "kissé" megcsúsztam, tekintve hogy holnap lesz a vizsgám. Tegnap írtam a szakmai tanáromnak, hogy van-e valami általános tájékoztatás ilyen téren, de még nem jött válasz, ezért gondoltam hogy itt hátha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Köszönöm a választ. Akkor sajnos az a rész tőből lesz szo**s, mert a tanárunk, aki a C#-ot tanította volna, az év 90%-ában nem volt jelen, mert családi/magán gondjai voltak (elhunyt férj, stb), így abszolút nem tanultunk weben, photoshop-on, szakmai angolon kívül semmit.
Igen, azt is hallottam, hogy a suliban lévő szakmai tanár/tanárok állítják össze ezeket a gyakorlati feladatokat, hát én nagyon remélem hogy ők is igazodnak hozzánk, és nem kapunk nagy szívást..
Sok sikert!
Próbálj azért ma még gyakorolni vagy nem tudom, minket nagyon megszívattak.
Akik lepontoztak engem, azok sohasem jártak OKJ vizsga közelében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!