C++-ban miért kezdődik másképp ennél a kódnál?
Így kezdődik:
#include<iostream.h>
#include<conio.h>
Miért van az a h-betű a végén?
void main()
És itt miért nem az int main()-t használta az illető?
Letöltöttem egy mobilos alkalmazást, mert programozni szeretnék tanulni, és ilyen kódokat adott ki. Nem egy ismert alkalmazás (nem sololearn), és más parancsokat is használ. Először arra gondoltam, hogy Linuxon írták a kódot. Aztán arra, hogy mobilos alkalmazás, tehát ezért más a kód.
Mindezek után a záróparancs ez:
getch()
Még soha sem láttam ilyen parancsokat.
A .h a header fájlok végén a C-ben használatos. A conio.h nem standard könyvtár header fájlja, többek között a getch() is abban lesz. A fordító paraméterei lehet, hogy választ adnak a miértre.
A void main() nem túl szép, de a legtöbb fordító elfogadja. Beágyazott rendszerekben lehetnek eltérések, ehhez a konkrét architektúrát és fordítót kell megnézni.
A getch() általában arra használatos, hogy billentyű leütésre várjon, pl. hogy ne záródjon be rögtön a konzol ablak a futás végén.
"<iostream> is the usual header
<iostream.h> is the old header, not longer supported by some compilers"
Keress másik oktató appot. :)
Mert ez C kód, nem C++. Annak meg teljesen szabványos.
C++ egyik szabvány nem engedi a void main()-t, a C igen.
C++ esetén a #include <iostream> a használandó forma, de nem tilos a .h-s változat sem. C esetén a .h-s változat.
A getch()-t is főleg C-ben használják.
"fordító paramétereit és architektúráját"
Igazából azt azért írtam, mert a kérdés szövegéből valahogy azt szűrtem ki, hogy valamilyen mobil környezetbe szánt kódról van szó, szóval az az én hibám.
A lényeg, hogy ez valami ős példa kód, szerezz be egy jobb appot, vagy egy könyvet.
Ha pedig első programnyelv, akkor keress rá itt a gyk-n a pár ezer "melyik a legjobb első nyelv" kérdésre. Én kétlem, hogy a C++. De az biztos, hogy ilyen kódok böngészésével zsákutcában haladsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!