Hogyan lehet visual studióban elmenteni amit beírtak?
4
Használsz valamilyen ORM rendszert? Mert ha igen, akkor csak mentsd el a modellt. Ha meg nem, akkor SQL query.
De már annyit segítettünk, hogy lassan mi írjuk meg helyetted a progit
Legalább a programozási nyelvet elárulhattad volna, ugyanis a Visual Studio egy meglehetősen sokrétű fejlesztőeszköz (IDE). Programozhatsz vele C++-ban, C#-ban, Visual Basicben és F#-ban. Hiába írnám most le, hogy hogyan oldható meg C++-ban, ha te Visual Basicben dolgozol. És igen, lusta vagyok most mind a 4 nyelven leírni.
Általánosságban: megnyitod írásra a fájlt; kiolvasod a vezárlőnek az értékét egy megfelelő változóba; ezt kiírod a fájlba; végül lezárod a fájlt.
Amúgy _SZERINTEM_ nincs azzal gond, ha valaki grafikus alkalmazással kezd... oké, én is kezdésnek a natúr, karakteres felületet preferálom, de attól még, hogy évtizedekig ez volt az irányelv, nem biztos, hogy ez az egyetlen üdvözítő út. Viszont a szorgalom, és az alapozás mindenképp fontos.
Attól, hogy piszok egyszerű egy GUI-t összedobni, a mögötte levő programot a programozónak kell megírni. Ehhez ismerni kell a nyelvi elemeket, adattípusokat, változókat, a programozás elvét és lényegét, és csak ezután lehet élesben nekiállni.
Nem szerencsés olyan ösztönös szinten nekiesni a programozásnak ahol még azt sem tudod, milyen nyelvet használsz egyáltalán. A konzolos programokkal való indítás annyiban mindenképpen hasznos lett volna, hogy elsőként a lényeg, a tulajdonképpeni program megírása kerüljön a szemed elé. A mások okosságának köszönhető csinos felület ehhez képest jóformán mellékes. A TextBox objektum Text tulajdonsága gyakorlatilag egy szövegváltozó, a CheckBox Enabled-je pedig egy bool. Ezeket pontosan úgy tudod fájlba írni vagy onnan olvasni, mint bármely egyéb string- vagy bool-értéket. Kezdd azzal, hogy egyáltalán hogyan írhatsz fájlba bármit is, legalább annyit, hogy "kukucs".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!