Miért van ez visual studióban és hogyan lehet kikapcsolni?
Figyelt kérdés
Visual studióban készítek egy windows forms appot de amikor megnyitom az exe fájlt akkor át lehet írni a szöveget. Tudom hogy nem marad így de ezt hogy lehet kikapcsolni?2020. máj. 22. 12:09
1/6 anonim válasza:
Húha...
Szerintem előbb nézd át az alapfogalmakat!
Gyanítom, arról lehet szó, hogy te címkét akarnál elhelyezni, de ehelyett szövegmezőt raktál rá. Nos, két megoldás van. Vagy a megfelelő vezérlőt használod (pl. címkét - Label), vagy csak olvashatóra állítod a vezőrlőt.
2/6 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet csak olvashatóra állítani?
2020. máj. 22. 12:38
3/6 A kérdező kommentje:
Amit én beállítottam az text box volt.
2020. máj. 22. 12:45
4/6 anonim válasza:
A textbox nem arra való. A textbox az az, amibe itt is írod a kérdésed mező.
Ami neked kell, az a label.
5/6 anonim válasza:
Igen. A TextBox - szövegmező - elsődlegesen arra való, hogy a felhasználó írjon bele. Ha csak az a célod, hogy valamit kiírj, akkor elegánsabb Labelként kiírni. De ha ragaszkodsz a szövegmezőhöz, akkor a tulajdonságoknál (properties) keress olyat, hogy "read only"! Ezt kell True-ra állítani. Vagy esetleg az "enabled"-et átállíthatod false-ra, bár ilyenkor emlékeim szerint ki is szürkíti a mezőt, jelezve, hogy nem lehet bele írni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, probléma megoldva. Ment a zöld jel.
2020. máj. 23. 10:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!