C#-ban mit jelent a kovetkezo pelda fuggveny definicional?
Nem vagyok teljesen kezdo, de ilyet meg nem lattam. Elkepzelesem van, de egy megerosites jol jonne.
Adott egy fuggveny definicio:
public (int firstProp, int secondProp, int thirdProp) FunctionName(int param) { ... }
A public utan kovetkezo resszel egy 3 db int tipusu propertykbol allo anonym tipusra akarunk hivatkozni?
Én sem C#-ozok, de nekem az volt az első gondolatom, hogy ezzel kell visszatérnie. A bemeneti paraméterét a függvénynév után kell megadni.
Most már kíváncsi vagyok mi az igazság.
HÁHH! Nyertem: [link]
A google barátom segített. :))
Igazad van, én nagyon elnéztem...
Aki leszavazott (#2) az elmondaná, hogy miért?
Mármint nem a pontomat féltem (hidegen hagy), de feltételezem nem ez a megoldás akkor... szóval érdekel az igazság, mert utána olvasva (#3) továbbra is erre a következtetésre jutottam.
Mi a gond a megoldással?
Hármas megelőzött. De ez egy rossz praktika. Ha feltetlen több adatot akarsz vidszakuldeni, es nem jó a lista vagy a tömb akkor Tuple:
De ezt is szőkőévente használom
#6 Ezt nekem címezted? (#2/#3/#5)
Mert akkor köszönöm. (Bár azt egy szóval sem mondtam, hogy jó vagy rossz praktika, nyilván nem is tudnék erről érdemben nyilatkozni) én csak annyit állítottam hogy "erre való".
De ezek szerint akkor tényleg ez a funkciója csak rossz praktika. Így már értem.
"De ez egy rossz praktika. Ha feltetlen több adatot akarsz vidszakuldeni, es nem jó a lista vagy a tömb akkor Tuple"
De hát minkét szintaxis tuple típust ad vissza, annyi, hogy a kérdésben lévő az újabb, C# 7-es szintaxis.
Nem is értem, még ha tényleg rossz praktika lenne az új szintaxis használata (nem az), akkor a régi miért lenne jobb helyette?
8
Akkor nem olvastam végig. Hülyeséget beszéltem, elnézést kérek.
De ezekszerint az új szintaxis úgy lett implementálva, hogy már a Tuple típus nevét se kellj odaírni? Akkor tényleg hasznos dolog lehet, ha ezt a típust így átvezették a szintaxisba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!