Java öröklés vagy package problémák?
Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Most ismerkedek a Javaval. Alább beillesztettem egy kódot és nem tudom, hogy hol hibáztam. Egyrészt valamiért kipirosozza a package szemelyek-et egyedül a Szemely osztálynál, a többinél működik, pedig a mappaszerkezet rendben van. Másrészt nem vagyok biztos benne, hogy jó a kód. A cél az lenne, hogy beállítsam egy childban a parent osztály változóinak értékét.
Egyrészt, duplán írtad egymásba a konstruktort:
public KissPista(){
super(1,1,1);
} //... a helyes megoldása.
Objektumorientáltsági és nyelvi problémák továbbá (a lemaradt pontosvesszőn kívül:
-public osztálynak úgy illik, hogy a konstruktora is public.
-public osztályt nem származtatunk nem public osztályból, mert ha más packageban szeretnéd meghívni, nem fogja ismerni Szemely osztályt.
-KissPista osztályt nem készítünk. Kiss István nevű emberke egy példánya a Homo Sapiensnek.
Ergo neked a személy nem absztrakt osztály, hanem normális, és abban attribútumként tárolod el a nevet is. Hacsak nem a Kaminoi klónozóüzemet szimulálod, ahol mindenki Jango Fett fejvadász egyik klónpéldánya.
Elsőre ennyi hozzáfűznivalóm van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!