JAVA txt fájlbeolvasásnál hogyan tudom az első sort (ami eltér a többitől) beolvasni?
Az alábbi a problémám ebben a feladatban: [link]
Be kell olvasni a txt fájlt, aminek az első sora eltér a többi sortól.
Az első sor tartalmazza a helyes megoldást, míg a többi sor a versenyző azonosítóját és egy szóközzel elválasztva az általa megadott választ.
A gondom az, hogy mivel az első sor eltér a többitől, így nem tudtam beolvasni, viszont kipróbáltam úgy, hogy az első sort töröltem és így a többit már gond nélkül beolvasta.
A kérdésem hogy miként lehetne beolvasni az első sort is hogyha az eltér a többitől sortól?
Az alábbi módszert használtam, ezt mivel kellene kiegészítenem hogy a teljes tartalmat beolvassa?
{
RandomAccessFile f= new RandomAccessFile("elérési útja a fájlnak","r");
String[] versenyzo= new String[500];
String[] valasz= new String[500];
int db=0;
int i=0;
for(String sor= f.readLine(); sor !=null; sor=f.readLine())
{
StringTokenizer darabol =new StringTokenizer(sor);
versenyzo[db]=darabol.nextToken();
valasz [db]=darabol.nextToken();
System.out.print(azon[db]);
System.out.println(versenyzo[db]+" "+valasz[db]);
db++;
i++;
}
f.seek(0);
f.close();
System.out.println();
}
Ha az egész fájlt akarod olvasni, akkor felesleges RandomAccessFile-t használni.
Hívsz simán a ciklus előtt egy readLine-t, azzal letudod az első sort, aztán mehet ciklusban a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!