Midlet pascalban ez a kód miért nem jó? Pedig free pascalban ez tökéletes.
program vmi;
uses crt;
var a,b,c:integer;
begin
clrscr;
writeln('adj meg egy számot! ');
readln(a);
writeln('adj meg egy másik számot ');
readln(b);
writeln('a két szám összege: ',a+b);
writeln('a két szám külömbsége: ',a-b);
readln;
end.
Ki akarom próbálni hogy tudok-e progit írni telefonra, ezért gondoltam hogy egy egyszerűvel kezdem, de ez se jó :S
"c" váltózót vedd ki mert nem deklaráltad és lehet szúrja a szemét, egyéb tippem sajnos nincs:S
énis fpc-t használok..nekem is lefutott benne
kivettem a c változót. (csak az elején nem tudtam hogy mennyi kell majd :)) de semmi ... :S ezt írja ki:
Started at 2010.07.29. 0:20:15
Compiler Communication Method: Console Redirection (Win32.Common)
Detecting units of 'vmi.mpsrc'...
Target Info
MIDlet Type: Classic MIDlet
Real Numbers: Fixed-point
Compiling 'vmi.mpsrc'...
[Pascal Error] vmi.mpsrc(2): E448 failed to load 'crt' library/unit
[Pascal Error] vmi.mpsrc(5): E428 identifier 'clrscr' is not procedure, function, variable or unit name
[Pascal Error] vmi.mpsrc(6): E428 identifier 'writeln' is not procedure, function, variable or unit name
ERROR: an error occurred compiling vmi.mpsrc
failed to load 'crt' library/unit -> nincs/nem találja a crt-t
identifier 'clrscr' is not procedure, function, variable or unit name -> nem tudja mit jelent ez
identifier 'writeln' is not procedure, function, variable or unit name -> nem tudja mit jelent ez
Ha kicsit utánanézel, láthatod, hogy a MidletPascallal nem igazán lehet ilyen szöveges módú programokat csinálni.
Ha telefonra szeretnél programot fejleszteni, akkor javaslom ismerkedj meg a Java ME nevű dologgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!