Hogyan tudnék más betűt használni a linkekhez?
Figyelt kérdés
Alapvetően az "a href" -el hivatkozunk egy linkre, de az a baj, hogy nekem az "a" már formázva van egy menünél.
Szeretnék animált gombokat létrehozni, létre is hoztam, <b></b> taggel, amit meg is formáztam css-ben. Viszont a gomboknak linkekre kellene mutatnia, ha a
<b>
<a href="url">
szöveg
</a>
</b>
formátumot használom, akkor pedig elveszik az a formázásom, amit a <b> taggel csináltam css-ben.
Hogy tudnám kiküszöbölni ezt a problémát?
Ha pedig megfordítom az <a> és <b> taget, akkor oké, működik a link, viszont az <a> formázás felülírja <b>-t... :D
2020. ápr. 29. 19:38
1/5 anonim válasza:
Nem értem mit szeretnél azzal a szerencsétlen <b>-vel, de ha bizonyos hivatkozásokat máshogy akarsz formázni, akkor használj class-okat:
<a href="..." class="animalos">...</a>
2/5 anonim válasza:
A menünek is, és az animált gombnak is legyen osztálya, az alap href formázás pedig legyen független mindkettőtől.
3/5 anonim válasza:
Eljutottál a CSS írás egyik alapkövéhez: Ne html tag-ekre határozd meg a stílusokat (kivéve ha pontosan az a célod), ehelyett használj classokat.
4/5 A kérdező kommentje:
Megoldottam végül is úgy, hogy mindenhova egyedi classokat raktam és azokat kezelem közösen. :) Köszi mindenkinek!
2020. ápr. 29. 21:40
5/5 anonim válasza:
#4 köszönjük hogy ezt megosztottad velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!