Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki már programozó (nak érzi...

Aki már programozó (nak érzi magát), mi volt az utad, hogyan tanultad meg?

Figyelt kérdés
Milyen eszközöket használtál, mi volt a legeredményesebb módja számodra a tanulásnak és mi az, amit nem ajánlanál kezdőknek semmiképp, mert úgy érzed, zsákutca volt?

2020. ápr. 27. 10:22
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Én ugyan még nem vagyok "teljes értékű" programozó, de:

A programozás nem olyan dolog, amit iskolában normálisan lehet tanulni. A legjobb, ha önszorgalomból kezded magadtól tanulni, mert érdekel. Persze vannak könyvek is, de én még egyet sem olvastam programozásról. A legjobb forrás a Google, Stackoverflow, stb.

2020. ápr. 27. 10:57
 2/9 anonim ***** válasza:
9%

"A programozás nem olyan dolog, amit iskolában normálisan lehet tanulni."

Gondolod te.

Csak hát, te nem vagy programozó.

2020. ápr. 27. 11:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

# 2

Jó, persze aki profi akar lenni, az nyilván iskolában tanulja, ebben igazad van. De a kérdés szerintem arról szólt, hogy hogyan érdemes elkezdeni. Márpedig elkezdeni csakis önszorgalomból lehet, aztán ha rájössz hogy tényleg akarod-e tanulni, na majd akkor...

2020. ápr. 27. 11:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Mit használsz önszorgalomból otthon? Mert a Stackoverdflow-n azért elég magas szintű kérdések meg problémák vannak, és aki teljesen nulláról indul, az nyilván nem tud itt kezdeni, mert azt sem tudja, eszik vagy isszák a témát.

Nálad mi volt az első lépés?

(Beszólogatást mellőzzük, kérlek!)

2020. ápr. 27. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:

A StackOwerflown is vannak kezdők által feltett kérdések de a platform az nem egy strukturált tananyagot ad.

Milyen terület érdekel?

Web dev anyagokktól túlcsordul az internet de másból is akad bőven. Be tudsz szerezni könyveket, vannak tutorial weboldalak, online video kurzusok, híres neves egyetemek isonline elérhetővé szoktak tenni kurzusokat. Most a koronavírus miatt még többen döntöttek így (indexen volt is róla egy cikk).

2020. ápr. 27. 12:58
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

"A StackOwerflown is vannak kezdők által feltett kérdések de"

Csak ilyenek vannak. A kérdések legalább 95 %-a sekélyes, felszínes, nevetséges probléma.

2020. ápr. 27. 13:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy az itt megforduló programozók milyen utat jártak be, és milyen eszközökkel, mire oda elértek, ahol most vannak. Kár, hogy erről semmit nem meséltek. De miért kell leszólni egymást meg az ott feltett kérdéseket? Ez miért jó?
2020. ápr. 27. 14:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Itt névtelenül lehet pofázni. Nem ezen az oldalon próbálkoznék ilyen kérdéssel :)
2020. ápr. 27. 19:23
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még az úton vagyok. Jelentkeztem egy egyetemre, ahol adtak az "útnak" egy struktúrát, amit előtte nem kaptam meg úgy igazán sehol(vagy lehet rossz helyen keresgéltem). Sok volt a beadandó, ahol a tanár kitalált valami projektet én pedig megvalósítottam és egyre bonyolultabb dolgokat raktam össze. Miután elfogytak a beadandók önszorgalomból még többet csináltam az erre kialakított mester.inf.elte.hu-n. A beadandók írása adta a legtöbb tudást, másokat kódolni nézni teljesen más, mint mikor te valósítasz valamit meg 0-ról, hiába érted, amit a másik ír, alkalmazni és saját kútfőből kihúzni a megfelelő helyen tök más. Majd miután kellő tudásanyagot gyűjtöttem össze én magam találtam ki feladatokat. Régen nagyon ragaszkodtam ahhoz, hogy szépen következetesen tanuljak meg mindent, de végül nagyon sok forrásból szedtem össze a tudásomat rendezetlenül, és minél többet tudtam, annál inkább kitisztultak azok a dolgok, amiket azodáig már ismertem, de nem teljesen értettem.
2020. ápr. 27. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!