Hobbi projektek sokat dobnak interjún kiválasztásnál?
Illetve ha valaki a napi 8 óra munka mellett még napi 8 órában hobbi projekteken dolgozik, akkor az abból szerzett tapasztalatot feltüntetheti munkatapasztalatként?
Lehetséges, hogy valaki csak 1-1.5 éve van a munkaerőpiacon fejlesztőként, de felveszik seniorként dolgozni az otthon szerzett tapasztalata miatt?
"Lehetséges, hogy valaki csak 1-1.5 éve van a munkaerőpiacon fejlesztőként, de felveszik seniorként dolgozni az otthon szerzett tapasztalata miatt?"
Minden lehetséges, de erre elég kicsi az esély.
Viszont mindenképpen előny, tehát ha mondjuk többen jelentkeztek hasonló tapasztalattal ugyanarra a pozícióra, de neked vannak saját projektjeid, vagy dolgoztál open source projekteken, vagy van 100 000 repud Stackoverflow-n, vagy valami linux package maintainer vagy, vagy akármi és a többieknek nincs ilyen, akkor már előnyben vagy.
1,hobby project nem munka tapsztalat
2,1 ev tapasztalattal epphogy elhagyod a junior szintet nemhogy senior
3,mi az hogy otthon szerzett tapasztalat?
#3-as, nem értem, hogy mit nem értesz az otthon szerzett tapasztalattal.
Nem csak a munkahely falai között lehet hasznos tudásra, tapasztalatra szert tenni. Nagyon távoli példa, de a Google sem enterprise környezetben született.
"1,hobby project nem munka tapsztalat"
Pedig nagyon is az.
Én több projektet csináltam itthon magamnak webshop, különböző php oldalak, és rengeteg tapasztalatot szereztem belőle amit aztán a munkám során kamatoztatni tudtam.
1, Ha en otthon takolgatok valamit 5 evig akkor mehetek egybol Google-hoz L7 engineernek?
2, Akkor aki egyetemre jart annak van 3 ev MUNKA tapasztalata?
ne vicceljetek mar...
#6-os
Szerintem te még életedben nem programoztál, különben nem mondanál ilyen hülyeségeket.
"Nem csak a munkahely falai között lehet hasznos tudásra, tapasztalatra szert tenni."
Ez nem kétséges, de a munkatapasztalatot, a kollektívával való együttműködést várják el, azt meg otthon nem lehet felszedni.
" Nagyon távoli példa, de a Google sem enterprise környezetben született."
Éppen ezért nem is jó példa, mert időben távoli. Az akkori eseményeket, lehetőségeket ne hasonlítsd a jelenhez, mert ez csúnyán megbosszulja magát.
Nyolc: A hülyeségeket itt te mondod, meg a kérdező.
Aki otthon farag valamit, annak a munkatapasztalata elég sekélyes lesz, ha lesz egyáltalán.
Aki napi 8-ban nyomja egy cégnél és még otthon is tol valamit, annak egy egészen kicsivel lesz több MUNKA-talasztalata annál, aki otthon már nem fejleszt.
Ti keveritek a munkatapasztalatot a tudással, a gyakorlattal.
Munkatapasztalatot szinte kizárólag csak munkahelyen lehet szerezni, egy kollektíva tagjaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!