Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek 1-2 év alatt hova...

Szerintetek 1-2 év alatt hova kell eljutni egy junior fejlesztőnek?

Figyelt kérdés

A cégnél ahol dolgozom van visszajelzőrendszer, de mivel ez az első IT-s munkahelyem nem igazán tudom, hogy máshol mi az elvárás.

Szóval: pályaváltó vagyok, humán területről érkeztem az IT világába. Kb másfél év otthoni tanulás után csíptem meg egy junior állást nagy nagy szerencsével. Utána jött a mélyvíz, hogy mennyi mindent nem értek, nem tudok hiszen soha nem tanultam.

Azóta eltelt kb másfél és elég vicces visszagondolni a kis naív másfél évvel ezelőtti énemre, hogy mit is képzeltem...:)

A lényeg, hogy azóta nyilván fejlődtem rengeteget, de egyre inkább azt érzem, hogy úristen mennyi mindent nem tudok még.

A csapatunk nagyon sokféle technológiát használ, általában a projekt alapján szóval sokféle nyelvvel meg egy csomó devops tool-al dolgoztam már, de nem mélyedtem el egyikben se annyira, hogy expertnek érezzem magam. Meg tudok mondjuk tervezni önállóan egy apit adatmodellel azt "biztonságosan" le is tudom kódolni ( ezt azt jelenti, hogy jellemzően nem tör el semmit a szoftver más pontján, és azt csinálja amit kell) de a code review során azért sokszor kapok javaslatokat jobb vagy egyszerűbb megoldásokra a senioroktól. Persze ők ezért seniorok. Csak mondjuk amikor utólag látom, hogy milyen ordenáré hülyeség volt x megoldás az y helyett fogom a fejem, hogy hogy lehetek ilyen béna.

Vagy pl ha olyan feladatom van amit korábban nem csináltam még, akkor jellemzően tovább tart a megoldása, mint ami szerintem ideális lenne. Sokszor aggódom hogy nem teljesítek elég jól.

Ti mit vártok el a juniorjaitoktól? Vagy ha juniorok vagytok tőletek mit várnak el a cégnél?

2020. ápr. 3. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:
24%

" de egyre inkább azt érzem, hogy úristen mennyi mindent nem tudok még."

Ezt fogod is érzeni még vagy 6-8 áéig legalább, mert nem rendszerezetten tanultál. Elbaxtad az idődet olyan dolgokra, amelyek helyett mást kellett volna tanulnod, akkor most sokkal többet tudnál és az a bizonyos érzés sem kisértene.

2020. ápr. 3. 18:01
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
A hosszú részt nem olvastam el, de fel lehet készülni.. :)
2020. ápr. 3. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudj analitikusan gondolkodni. Képes legyél át látni egy rendszert ha elolvasod róla a dokumentumációt. Mmint én erre képes juniorokkal dolgoznék legy szívesebben.
2020. ápr. 4. 00:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

-- "mondjuk amikor utólag látom, hogy milyen ordenáré hülyeség volt x megoldás az y helyett fogom a fejem, hogy hogy lehetek ilyen béna"

Ha mindig csak mások mondják meg, hogy mit kellett volna csinálni, de te sosem tudod, az nem jó. Viszont ha ezt saját magaddal is el tudod játszani, akkor szerintem nincs miért aggódnod.

-- "Vagy pl ha olyan feladatom van amit korábban nem csináltam még, akkor jellemzően tovább tart a megoldása, mint ami szerintem ideális lenne."

Ha ismersz olyat, akinek nem, akkor szólj, mert én nem.

2020. ápr. 4. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezek teljesen természetes dolgok.
2020. ápr. 4. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!