C++ fejlesztés?
Helló! 16 éves fiú vagyok. 4 hónapja tanulgatom itthon a C++ t, most, hogy nincs suli, egész nap csak ezzel a programnyelvvel foglalkozom. Mindig is az volt a célom, hogy programozó legyek. Lenne pár kérdésem, remélem tudtok rá válaszolni.
Nos először is, leírom, hogy milyen suliba járok, szóval Elektrotechnikára járok, most éppen áramot tanulunk ebben az évben. Egyetemre nem szeretnék menni, mert nincs rá sajnos lehetőségem.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Elektrotechnika végzettséggel lehet belőlem programozó?
Mi lenne a feladatom, C++ fejlesztőként? Addig eljutottam, hogy megtanultam az összes funkciót, Windows Terminalos programokat tudok eddig írni, matematikai számítások, stb.
Mennyire nehéz például játékot írni C++ ban?
Rendben, akkor C++ mellé elkezdem még a C-t is nézegetni és tanulgatni.
Ha 2-3 évig foglalkozok velük, szerintetek lehet még olyan munkahelyem, ahol programokat fejlesztek?
És akkor még egy utolsó kérdés, bárki válaszolhat akinek van tapasztalata ebben a szakmában :)
Ha most olyan szinten vagyok, hogy Windows Terminal-os programokat írok magamtól C++ ban, például faktoriális számítás, vagy bármi, akkor mikor térjek át arra, hogy olyan programokat írjak, ami rendelkezik GUI-val, mint például egy olyan program, amiben lehet adatokat tárolni, meg írni, mint az Excel, vagy bármi? Mert gondolom, ha dolgozni fogok, majd nem az lesz a feladat hogy Windows Terminalban írjak programokat.
"Azt szeretném kérdezni, hogy egy Elektrotechnika végzettséggel lehet belőlem programozó?"
Nem. De kiváló elektro-technikus lehet még belőled.
" Mert gondolom, ha dolgozni fogok, majd nem az lesz a feladat hogy Windows Terminalban írjak programokat."
Ami feladat lenne, azt te nem lennél képes se 2, se 4 év gyakorolgatással elvégezni. Az egyetem, vagy főiskola nem megúszható. Egy programnyelv ismerete még semmi. Az nagyon nem elég sehova. A szükséges, elvárt tudásnak még a negyede sincs.
De van egy olyan ismerősöm, aki 16-17 évesen már saját webet írt, és 50 ezer forintért adta el cégeknek, hostingoknak.
Linux rendszergazda is volt, elég sokat keresett, azt hogyan?
"De van egy olyan ismerősöm,"
Ácsi!
Döntsd már el, hogy te a valóságra vagy kiváncsi, vagy csak azt akarod, hogy a saját (alapban hamis) elképzelésedet valaki megerősítse.
" aki 16-17 évesen már saját webet írt"
Mi az a "saját web"?
Amúgy, én is írtam programot 16-17 évesen, pénzért, mert akkoriban még szinte nem is léteztek szoftver cégek, de igény az már volt egyedi programokra. Ettől függetlenül, nem attól váltam programfejlesztővé, hogy egy nálam is hülyébb igényeinek megfeleltem, akkor, úgy ahogy.
Én amúgy azt javaslom, hogy végezd el ezt az elektro technikusi sz.rt, majd rögtön utána menj egyetemre villamosmérnöknek. Ez lesz a te utad. A villamosmérnöki első két félévében megerősödhetsz, mert az abszolút alapok neked már meglesznek és ezidő alatt kigyúrhatod magad logika, szoftver oldalon.
Így lesz belőled egy ütőképes beágyazott rendszer fejlesztő, aki villamosmérnök is. Ez a kombináció a piacon ma aranyat ér és ez még sokáig így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!