Milyen adattal kéne dolgozzak?
Kicsit fejleszteném a belépő rendszerem,és beiktatnék egy olyan metódust,ha 3x elrontod a jelszót akkor generálodik egy 4 jegyű random kombináció.
Miben érdemes tárolni az elrontott kisérleteket?
Vagy esetleg az a megoldás mennyire lehet "biztonságos" amúgy a profil táblába nincs ilyen mező ahol tárolom az elrontott kisréleteket, esetleg akkor csinálhatnám úgy is ha 3x elrontotta akkor hozzá joinolok az adatbázishoz egy plusz sort ami számolja a kisérleteket és ha x>3 akkor generálom a kódot
ha a generált kód akkor viszont frissitem az adatbázist 0-ás értékre.
Lényegében az lenne a kérdés,hogy már alapból érdemes felvenni egy ilyen sort a user táblába vagy ez ha rontott akkor joinol hozzá?
if (!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])) {
$ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
} elseif (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {
$ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
} else {
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}
Ahh ez nem is annyira bonyolult.REMOTE_ADDR
Mentem valtozoba az adott user ip-jet es akkor ip hez fuzom a belepes kiserleteket :D na megcsinalom
Sima int be menthetem az ip-t?
Vagy miben erdemes?
Na mindegy koszi ha lesz idom atnezem most mennem kell, koszi az eddigi segitseget :)
Szep napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!