Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen adattal kéne dolgozzak?

Milyen adattal kéne dolgozzak?

Figyelt kérdés

Kicsit fejleszteném a belépő rendszerem,és beiktatnék egy olyan metódust,ha 3x elrontod a jelszót akkor generálodik egy 4 jegyű random kombináció.

Miben érdemes tárolni az elrontott kisérleteket?

Vagy esetleg az a megoldás mennyire lehet "biztonságos" amúgy a profil táblába nincs ilyen mező ahol tárolom az elrontott kisréleteket, esetleg akkor csinálhatnám úgy is ha 3x elrontotta akkor hozzá joinolok az adatbázishoz egy plusz sort ami számolja a kisérleteket és ha x>3 akkor generálom a kódot

ha a generált kód akkor viszont frissitem az adatbázist 0-ás értékre.

Lényegében az lenne a kérdés,hogy már alapból érdemes felvenni egy ilyen sort a user táblába vagy ez ha rontott akkor joinol hozzá?

2020. márc. 8. 09:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Egészen pontosan mi az amit el szeretnél érni?

Ha valaki fel akarja törni valaki más jelszavát, akkor 3 próbálkozás után új jelszó genedálódik? Az nem túl előnyös a felhasználóknak, hiszen bárki szórakozni tudna azzal, hogy új jelszót generáltat.

Én úgy oldottam meg, hogy az első kisérletkor generálódik egy szám, és a következő próbálkozást csak annak a számnak a birtokában kell megtenni, viszont ez a szám csak 2-3-5 mp alatt generálódik, szóval nem nagyon lehet brute forccal hatékonyan próbálkozni.

2020. márc. 8. 10:38
 2/24 A kérdező kommentje:

Nem, hanem generálok egy random kombinációt és ha azt megfelelően beüti akkor újrapróbálkozhat :D

Illetve már meg is csináltam, működik a dolog

2020. márc. 8. 10:40
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Ja értem... :) de ez miben különbözik egy sima captcha-tól? (aminek egyébként már a nevétől is irtózom)

Mert ugye egy bot egy simán megjelenített számot képes felismerni.

2020. márc. 8. 10:59
 4/24 A kérdező kommentje:
:D Felvettem a webprogramozást, és kicsit gyakoroltam, gondoltam egy ilyen kis 'biztonsági' részt beiktatok :D eléggé könnyen ment szerencse
2020. márc. 8. 11:01
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát ok. :)
2020. márc. 8. 11:29
 6/24 anonim ***** válasza:
31%

Nem nem nem nem.

Használd a bevált módszert.

Ha 3x elüti letiltod 10 perce. Hwid alapján. 10 perc után fél óra. Utána 1 óra. 2 óra. 3 óra. 8 óra. 12 óra 1 nap. 3 nap. 1 hét 2 hét...stb. Így lehetetlen próbálkozással bejutni.

2020. márc. 8. 11:52
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleted, viszont a véletlen generálást meghagytam :D az elsőpróbánál még csak egy véletlen generált kombinációt kap ha ez ok akkor még próbálkozhat 3x és utána tiltom az ID-t 40percre :D egyelőre eddig juttottam :D eléggé tetszik ez a generálos dolog.

Meg hát a for ciklust nem olyan rég vettem így szerettem volna azt is úgymond begyakorolni.

$characters = '5485456aepdleiv'; #ezekből generálja

$randstring = '';

for ($i = 0; $i < 10; $i++) {

2020. márc. 8. 12:07
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
#7 Szóval ha valaki próbálkozik belépni a profilomba, akkor én sem tudok belépni 40 percig, vagy hogy van ez?
2020. márc. 8. 12:24
 9/24 A kérdező kommentje:

Igen :D

Esetleg bovithetnem azzal hogy kap egy emailt az adott illeto es ha o az akkor tudja torolni a blokkot

De amit az elozo irt az is ez, ha valaki probal belepni es tobbszor ront akkor utana sem tud belepni

2020. márc. 8. 12:27
 10/24 anonim ***** válasza:
#9 Nem, az azt jelenti, hogy az adott gépről, amikről próbálkozak nem tud senki belépni. De aki használni akarja normálisan a profilját, az be tud. Minek akarod az átlag felhasználót szivatni?
2020. márc. 8. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!