Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítséget kérnék C# nyelvhez....

Segítséget kérnék C# nyelvhez. Tudvalaki olyan példa forráskódokat ahol kommentálva le van írva, hogy mi mit csinál?

Figyelt kérdés

Lehet ez a kódban benne is, vagy külön dokumentálva is.

köszönöm!

2020. márc. 7. 17:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Sőt, én azt is bevallom, hogy 3 év munkatapasztalat után az én szakdolgozatom is szakmailag pocsék alkotás. Azzal a szakmai tapasztalattal, amivel ma rendelkezem, már totál másképp csinálnám. De az informatika ilyen, állandóan fejlődünk és amiről régen azt hitted, hogy milyen hű de tuti, mai szemmel nézve meglátod azt, mit lehetne másképp csinálni. De ez jó dolog, innen tudod, hogy tanulsz és fejlődsz.

Továbbra is azt állítom, hogy a kérdezőnek nem írott anyagra van szüksége. Kell neki egy hús-vér mentor, akitől lehet kérdezni és tud is válaszolni érdemben.

2020. márc. 8. 00:07
 22/31 anonim ***** válasza:
De állítom, hogy kezdő, mert azért kell neki kód, mert nem ismeri a nyelvi eszközöket, valamint fogalma sincs, hogyan használhatja fel azokat valamilyen probléma megoldására. És nem az a helyes irány, hogy mások kódjait nézegeti, és egyszercsak hopp, tud programozni. Tény, az eszköztárat meg kell ismerni. De hatékonyan úgy tanulja meg alkalmazni, hogy adva van egy feladat, amit ha megold, közben mintát lát az adott programozási eszköz használatára.
2020. márc. 8. 00:11
 23/31 anonim ***** válasza:
51%

Ez meg nem a mi dolgunk. Lehet Te így gondolod, ebbe én nem szólok bele. Én biztos nem tudnék "mentorral" tanulni. Egyedül nekem mindig is minden jobban ment. Másrészt a programozás nem olyan terület amit másokkal tanulni tudsz. Ezt mindenkinek saját magának kell. Mindenkinek más a gondolkozás módja. Persze azt elmagyarázhatják, hogy 1-1 dolog mit jelent, de ezt bármilyen nyelvnek a dokumentációjába megtalálod, példákkal is, amiből már rájössz magadtól is. Csak angol tudás kell.

Amúgy meg teljesen irreleváns, hogy erről beszélünk, mert a kérdezőt nem ez érdekli és a kérdés sem erre fele megy.

Az Ő dolga miért akar ilyet.

Azért írtam, hogy nézelődjön szakdogák, tdk-k fele. De akkor nézelődhet doktorikat is, ha ez jobban vígasztal téged, hogy "nehogy" pocsék munkák legyenek. Bár azért én már láttam rengeteg szakdolgozatot és nem pocsékok voltak. Mondjuk az se mindegy, hogy egy Gábor Dénesre jársz-e vagy egy BME-re.

2020. márc. 8. 00:15
 24/31 anonim ***** válasza:

Igazad van, azzal teljesen egyetértek, hogy személyfüggő, ki hogyan tud tanulni. Sajnos magamból indultam ki, hogyha 12-18 éves fejjel tudtam volna kitől kérdezni, és lett volna valaki, aki irányít abban, hogy mit tanuljak, akkor most nem a senior poziért küzdenék, hanem az architektért.

Én is termeltem a jobbnál jobbnak hitt programokat, miközben elsiklottam olyan "apróságok" felett, mint biztonság, karbantarthatóság és tesztelhetőség. Mai fejjel visszanézve azokra a programokra, amiket 16-17 éves fejjel írtam... Hát, működni működik, de a kódminősége a fentebbi dolgok komplett hiánya miatt szörnyű. És ez volt nálam a gond, hogy senki se szólt, hogy "te, amúgy próbálj már meg erre unit tesztet írni", vagy "ha így csinálod, sokkal jobb lesz a megoldásod, mert...".

2020. márc. 8. 00:27
 25/31 anonim ***** válasza:

Ezekről amikről beszélsz, sose fogja megtanulni, se egyetemen se könyvből. Csak munkahelyen. Azokat meg most nem tudja. Vagy Ti megosztjátok a kódot doksival? :).

Persze vannak nyílt forráskódú szoftverek, lehet keresgelni.

Érted mire gondolok.

Tanulás szempontjából rengeteg lehetőség áll előtte.

Inkább szerintem az a baj sokszor, hogy az ember nem tud feladatot kitalálni magának.

Egyetemen se kapsz olyan feladatokat.

A munkahelyen meg már igen...

Amúgy nem baj az ha küzdenéd kell a senior poziert és utána legfeljebb, mintha csak az öledbe hullana.

Aki küzd az jobb lesz, mint aki nem.

2020. márc. 8. 00:41
 26/31 anonim ***** válasza:
Amúgy mindig van jobb megoldás. De inkább úgy mondom: mindig van más megoldás. Ha valaki azt mondja a kódodra hogy ne igy csináld hanem úgy mert az jobb, az nem biztos hogy jobb, hanem más. Persze ezt komolyabb szinten nézve.:). Nem olyanra gondolok, hogy a mainbe van mindened :D tehát érted.
2020. márc. 8. 00:43
 27/31 anonim ***** válasza:

"Igen hihetetlen, tegye ki hogy donate, de nehogymár pénzért adja..."

Ne te mondd már meg, büdös rozmár!!!

2020. márc. 8. 08:11
 28/31 anonim ***** válasza:

27:

Igen ez vicc, hogy ezt mondta.

Akkor a boltba is ingyen adjanak mindent. Rakjanak ki becsület kasszát. :)

2020. márc. 8. 11:50
 29/31 anonim válasza:

Szia!

Bocsi, nem tudom mennyire vagy kezdő. Esetleg James Foxall - Tanuljuk meg a Visual CSharp 2008 használatát 24 óra alatt.PDF-hez mit szólsz? Ha nem találod meg, akkor valahogy eljuttatom … Egy kicsit rávezet a nyelv ízére, aztán már boldogulni fogsz a google-vel. Aztán Illés Zoltánnak is van könyve, meg találsz még magyar nyelvűeket is ezeken kívül is.

2020. márc. 9. 19:08
 30/31 anonim válasza:

Még egy eszembe jutott:

Dr. Illés Zoltán, H. Bakonyi Viktória:

C#: egy nyelv – ezernyi lehetőség

C# a gyakorlatban

2020. márc. 9. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!