Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudom megnézni, hogy...

Hogy tudom megnézni, hogy milyen koordinátán van a kurzorom?

Figyelt kérdés

c# windows formba akarok egy olyan programot, amiben van egy gomb és ha azt megnyomom akkor nyomjon meg egy gombot a képernyőn majd várjon egy kicsit és nyomjon meg mégegyet.Sajnos, számomra elég nehéz kisakkozni, (x,y)koordinátákkal, hogy hol is van az a gomb, ráadásul elég kicsi is.Meg tudom valahol nézni, melyik koordinátán van az a bizonyos gomb?

Most körülbelül így tudok haladni (320,400),(330, 400), (340, 410) stb. de sajnos sehogy se találom el a pontos koordinátát.

2020. febr. 21. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia amit keresel az a Cursor.Position. Ha csinálsz egy timert és egy labelt. és abba beleteszed ezt a sort akkor végig látni fogod hol van éppen a cursor. label1.Text = $"({Cursor.Position.X}, {Cursor.Position.Y})";
2020. febr. 21. 12:48
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ,

Abban az esetben, ha a programon kívül keresem azt a bizonyos koordinátát, tehát mondjuk egy játékot megnyitok, majd azon belül a start gomb koordinátáját keresem, azt el tudom érni valahogy?

2020. febr. 21. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:

De igen el tudod érni. Ugyanezzel a módszerrel ha az egeret a start gomb fölé viszed akkor ugyanúgy kiírja a koordninátákat. Ha a játék teljes képernyős, akkor például megcsinálhatod azt hogy egér kattintásra vagy gombnyomásra írja fáljba az aktuális cursor pozíciót és akkor miután kiléptél a teljes képernyős módból utána is látni fogod.

Ha a játék direct inputot használ és az bezavarna akkor is le lehet kérdezni az egér koordinátáit csak bonyolultabb sokkal. szóval #3 ne mondj hülyeséget...

2020. febr. 21. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

"Ha a játék direct inputot használ és az bezavarna akkor is le lehet kérdezni az egér koordinátáit csak bonyolultabb sokkal. szóval #3 ne mondj hülyeséget..."

LOL

A játék, vagy bármi más applikáció, ahhoz, hogy vezérelhető legyen, megkapja a fókuszt és "ő" is kontrollálja azt. Ebből meg csak egy van, legalábbis aktívból. Próbáld ki, hogy két egeret teszel a gépre, aztán majd meglátod.

2020. febr. 21. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen de ennek semmi köze ahhoz amit írtam LOL. Ha a direct input megkapja a vezérlést. .Net framework managelt kódjábol nem fogsz tudni koordinátát lekérdezni mert az a windows apiján keresztül kérdezi le. Márpedig nem a windowsnál van a vezérlés hanem a direct inputnál. Próbáld csak ki végig ugyanazt a koordinátát fogod kapni. Pont azért mert egyszerre nem lehet aktív 2 cursor...
2020. febr. 21. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!