Mért indulhat újra a számítógépem? És mi lehet a baja?
Adatok: p4m800pro -m2 3,06Ghz 1Gb ddr2 ram 350w Táp
Nemvolt ez mindíg így hogy 350w táp és 1Gb ddr2 ram. Hanem amikor vettem csak 256Mb és 240W táp volt benne. Azért kezdtem el javítgatni mert hibaüzenetek jöttek fel:
Kékhalálban közölt üzenetek: (Amikor még csak 1DB de csak 1 DB ram volt benne a 256Mb -os) akkor ez jelent meg:1. A 2DB ram (miközbe csak 1 van benne) Nemillik egymáshoz ezért a számítógép károsodása érdekében leállt. És ezért vettem bele 1Gb -osat az van egyedül benne de még mindíg aztírja (bármelyik slotba rakom: Nemillenek egymáshoz)
2. Második kékhalál: "Egy vagy több driver nincs megfelelően telepítve ezért a számítógép a károsodás elkerülése érdekében leállt. Próbáltam több drivert is mindenemhez de mindeggyikhez eztírta ki.
3.Harmadik kékhalál: "A számítógép hibát észlelt és a károsodás elkerülése érdekében leállt
amennyibe előszőr látja ezt a képernyőt csináljon egy ScanDis /F ellenőrzést" Nekem nincs F meghajtóm és a scandisket hogyis kell?:).
Hibái a gépnek: Újraraktam egypárszól pontosan 11x de mindíg eztcsinálja op amikkel újraraktam 3xWin xp Home 2xWin xp Professional 4xWin 7 professional 2xWin Vista
De mindeggyiknél eztcsinálta: BÁrmilyen programot akarok megnyit az 2 perc után hibát észlel és elkell küldenem a hibát. Programok amik eddíg hibát észleltek: Opera, IE, Safari, Uniblue Powe Suite, Speed Up My Pc, Driver Scanner, Super Ram booster, Ati Catalyst 2010, Avast, Internet.
Játékok amik hibát észleltek és leálltak: Gta San Andreas, Gta Vice City, Gta4, Windows -os játékok mideggyik (Flipper, Pasziánsz, Dámajáték, Admirális)
Főbb hibái: Kiszámíthatatlan mikor indul újra ezért vettem bele egy erősebb tápot mert gondoltam az a baja. Újraindul legjobb esetben 15percenként de van amikor 2percenként. A kékhalálok amiket már leírtam mik.
Szerelőnél már volt és elvileg ő megcsinálta 5000Ft.- ért de semmi ugyan úgy folytatta a bekapcsolástól kezdve.
Még 1 hiba: Kékhalál ez most kezdte el 1 órája (eddíg alaplapi videókártyáról ment 64Mb)
Most jutott eszembe 1 jó 30perce hogy belerakok egy kártyát Ati Radeon 9550
Úgyan azt csinálja mint amikor nemvolt benne.
MI LEHET EZ?
Kösz a részletes hibaleírást. Ha jól láttam, az órád túl sokat késik rövid idő alatt -> Elemcsere alaplapban.
Vagy ha ez nem segít, akkor alaplapcsere lesz, mert úgy néz ki, hogy a saját időzítője hulla, vagy bolond.
Még egy dolog: DCOM leállást, visszaszámlálást 60 másodperc alatt -> Vírus okozza, ki kell írtani.
De mint feljebb írtam, első, hogy cserélj elemet az alaplapodban, és álljon normál módban a CMOS Jumper, ahogy ezt előttem írták, és az alaplapi beállításaid legyenek megfelelőek.
Jumper normál mód: így kell működni
Jumperes reset: resetre állítai, gépet bekapcsolni, majd gépet kikapcsolni, jumpert normál állapotra állítani, gépet startolni, bios-t beállítani, menteni, továbbengedni windows-ig.
Köszönöm az elemcsere megtörtént. Volt egy ilyen elem a hőmérőbe (új 2napos). De azért volt nagyon elállítva mert friss volt a rendszer (2órás). A jumpert nem sikerült "normál" módba állítani mert egyáltalán nem kapcsol be "normál" módba. Most letöltöttem 209 Frissítést Microsoft Letöltő központból (eddig mindig ezt csináltam amikor újratelepítettem csak nem kellett ennyit telepíteni).
Most nemrég jelentkezett hibák: {B366DEBE-645B-43A5-B865-DDD82C345492} kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: [link]
Második Hiba: QoS [adapter - NDISWANIP]
A csomagütemező nem tudja inicializálni a virtuális miniportot az NDIS-sel.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: [link]
Azt írja információk közé hogy az idő konfigurálása sikeres!. Mostanában a gép sem indul újra és nemlép ki a programokból. (A tapasztalat erre a 1,5 órára szól)
De! azért örülök mert eddig 15percenként indult újra.
Engem a 'jumper aggaszt.
Ha elvinném szervízbe hogy nézze meg mi lehet a jumperolással akkor mennyit "kérhetne" maximum el? 5000-6000Ft.- Ot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!