Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mért indulhat újra a számítógé...

Mért indulhat újra a számítógépem? És mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Adatok: p4m800pro -m2 3,06Ghz 1Gb ddr2 ram 350w Táp

Nemvolt ez mindíg így hogy 350w táp és 1Gb ddr2 ram. Hanem amikor vettem csak 256Mb és 240W táp volt benne. Azért kezdtem el javítgatni mert hibaüzenetek jöttek fel:

Kékhalálban közölt üzenetek: (Amikor még csak 1DB de csak 1 DB ram volt benne a 256Mb -os) akkor ez jelent meg:1. A 2DB ram (miközbe csak 1 van benne) Nemillik egymáshoz ezért a számítógép károsodása érdekében leállt. És ezért vettem bele 1Gb -osat az van egyedül benne de még mindíg aztírja (bármelyik slotba rakom: Nemillenek egymáshoz)

2. Második kékhalál: "Egy vagy több driver nincs megfelelően telepítve ezért a számítógép a károsodás elkerülése érdekében leállt. Próbáltam több drivert is mindenemhez de mindeggyikhez eztírta ki.

3.Harmadik kékhalál: "A számítógép hibát észlelt és a károsodás elkerülése érdekében leállt

amennyibe előszőr látja ezt a képernyőt csináljon egy ScanDis /F ellenőrzést" Nekem nincs F meghajtóm és a scandisket hogyis kell?:).

Hibái a gépnek: Újraraktam egypárszól pontosan 11x de mindíg eztcsinálja op amikkel újraraktam 3xWin xp Home 2xWin xp Professional 4xWin 7 professional 2xWin Vista

De mindeggyiknél eztcsinálta: BÁrmilyen programot akarok megnyit az 2 perc után hibát észlel és elkell küldenem a hibát. Programok amik eddíg hibát észleltek: Opera, IE, Safari, Uniblue Powe Suite, Speed Up My Pc, Driver Scanner, Super Ram booster, Ati Catalyst 2010, Avast, Internet.

Játékok amik hibát észleltek és leálltak: Gta San Andreas, Gta Vice City, Gta4, Windows -os játékok mideggyik (Flipper, Pasziánsz, Dámajáték, Admirális)

Főbb hibái: Kiszámíthatatlan mikor indul újra ezért vettem bele egy erősebb tápot mert gondoltam az a baja. Újraindul legjobb esetben 15percenként de van amikor 2percenként. A kékhalálok amiket már leírtam mik.

Szerelőnél már volt és elvileg ő megcsinálta 5000Ft.- ért de semmi ugyan úgy folytatta a bekapcsolástól kezdve.

Még 1 hiba: Kékhalál ez most kezdte el 1 órája (eddíg alaplapi videókártyáról ment 64Mb)

Most jutott eszembe 1 jó 30perce hogy belerakok egy kártyát Ati Radeon 9550

Úgyan azt csinálja mint amikor nemvolt benne.

MI LEHET EZ?

2010. júl. 23. 17:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Alaplapon az elektrolit kondenzátorokat nézted a proci körül? Nincsenek kifolyva vagy felpúposodva? Ez is lehet egy ok.

Nekem egyszer ugyanezt produkálta a gépem, hetekig próbálgattam mindent, míg végül kiderült, hogy a hangkártya szart be, kicseréltem, azóta kutya baja!

2010. júl. 23. 18:09
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen néztem köszönöm. A szerelő is elre gyanakodott de semmi baja.
2010. júl. 23. 18:30
 3/13 anonim ***** válasza:
Én annyi mindenre tudok gondolni, gyakorlatilag a gépben lévő összes eszközre. Ha volna rá lehetőséged, meg lehetne csinálni azt, hogy a processzort kicseréled, minden mást hagysz. Ha csinálja, processzor vissza, és így minden alaktrészen végigmenni. Csak kellenének elfekvő alkatrészek, amik talán szervízben vannak. Még megnézném az elektromos hálózatot, a földelés megfelelően van-e bekötve, illetve nem ér-e össze az alaplap a házzal (rövidzárlat).
2010. júl. 23. 19:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Elég link szerelő lehetett akkor, magamból kiindulva ilyenkor a bevett szokás az hogy cserealkatrészekkel letesztelni a gépet, vagy az alkatrészeket egy működő gépben tesztelni, ha valamelyiknél jelentkezik az újraindítás megvan a hiba. Első körben én egyébként a Ramokat, alaplapot nézném (táp azt írtad jó úgyhogy az most kizárva)
2010. júl. 23. 21:19
 5/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

Még annyi, hogy azt érdemes megnézni amit az előttem szóló írt, nem ér-e össze az alaplap a házzal és zárlatot okoz, vagy esetleg nagyon erősen vannak meghúzva a csavarok, és megfeszül az alaplap.

2010. júl. 23. 21:21
 6/13 A kérdező kommentje:

19:00 Köszönöm:) De sajnos ezt már énis próbáltam (Tanácslatra)

A földelés rendben van. És nem ér össze az alaplap se a házzal meg semmivel.

21:19 Köszönöm:) De sajnost ez se jó mert a ram már cserélve lett de nem az a probléma. Az alaplapot apám megnézte ("Szinte") szakembe de nagyon ért hozzá.

21:21 Ezt a választ is köszönöm de a csavarok /pont\ jolvannak meghúzva.

De ez az egész amúgy se nagyon sokat érne mert ottvannak a kékhalálok meg a hibajelentések meg a hibák.

2010. júl. 23. 22:51
 7/13 JulesM111 ***** válasza:

Szia!

Gratula a részletes hibajelenség leírásért. Nem tudom milyen oprendszered van éppen fennt, de a Windows XP óta logolja, hogy milyen hibajelenségei voltak, és bárminemű hardware hibánál legtöbb esetben újraindul. Ezt a logot megtalálod:

Start Menü -> Számítógépre vagy Sajátgép jobb klikk, ott Kezelés kiválaszt. Ekkor megjelenik egy ablak, ahol az eseménynaplóban lehet keresgetni, hogy a Windows-od mi miatt is indulhat újra. Ezt keresd ki, és talán célirányosabban tudunk tippelni.

2010. júl. 24. 08:19
 8/13 A kérdező kommentje:

A hibákat időrendi sorrendbe írom.

1.Figyelmeztetés: A számítógép automatikusan konfigurálta a(z) lehet hogy eztsem kell hálózati című hálózati kártya IP-címét. A használt IP-cím: ezt nemírom le...

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: [link]

2.Figyelmeztetés: Ugyan az mint az 1.

3.Hiba: Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

4.Hiba: Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 14 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

5.Hiba: Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

6.Hiba: Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 15 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

(Jellegében ez az utolsó négy ugyan az *nemmindtha nemláttátok volna...)

7.Hiba: Az időszolgáltatás azt észlelte, hogy a rendszeridőt +1727871 másodperccel módosítani kell. Az időszolgáltatás legfeljebb +54000 másodperccel változtatja meg a rendszeridőt. Ellenőrizze, hogy az idő és az időzóna megfelelően van-e beállítva, és az időforrás (time.windows.com (ntp.m|0x1|92.249.159.163:123->207.46.197.32:123)) megfelelően működik-e.

(A 7. ben az ip nem az enyém azt nemtakarom le.)

8.Figyelmeztetés: A számítógép automatikusan konfigurálta a(z) Ezt nem írom le... hálózati című hálózati kártya IP-címét. A használt IP-cím: Ezt nem írom le...

9.Hiba: Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

10.Hiba: Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 14 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

11.Hiba: Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

12.Hiba: Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 15 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

13.Hiba: Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

14.Hiba: Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 14 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

15.Hiba: Az időszolgáltatás azt észlelte, hogy a rendszeridőt +1727870 másodperccel módosítani kell. Az időszolgáltatás legfeljebb +54000 másodperccel változtatja meg a rendszeridőt. Ellenőrizze, hogy az idő és az időzóna megfelelően van-e beállítva, és az időforrás (time.windows.com (ntp.m|0x1|94.21.163.57:123->207.46.197.32:123)) megfelelően működik-e.

16.Figyelmeztetés: A számítógép automatikusan konfigurálta a(z) Ezt nemírom le... hálózati című hálózati kártya IP-címét. A használt IP-cím: Ezt nemírom le...

17.Hiba: Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

18.Hiba: Esemény típusa: Hiba

Esemény forrása: W32Time

Esemény kategóriája: Nincs

Esemény azonosítója: 29

Dátum:

Idő: 18:55:27

Felhasználó: -

Számítógép: NONAME

Leírás:

Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 14 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

19.Hiba:Esemény típusa: Hiba

Esemény azonosítója: 17

Dátum:

Idő: 18:55:30

Leírás:

Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

20.Hiba: Esemény típusa: Hiba

Dátum:

Idő: 18:55:30

Leírás:

Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 15 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

21.Hiba: Esemény típusa: Hiba

Esemény azonosítója: 17

Dátum:

Idő: 18:56:11

Leírás:

Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

22.Hiba: Esemény típusa: Hiba

Dátum:

Idő: 18:56:11

Leírás:

Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 14 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

23.Hiba: Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható. 14 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélhez nincsen pontos időforrás.

24.Hiba: A 23. Még jópárszor ismétlődik

25.Hiba: Időszolgáltató NTP-ügyfél: A manuálisan beállított partner ("time.windows.com,0x1") DNS-címének keresésekor hiba történt. Az NTP-ügyfél 15 percen belül ismét megkísérli a DNS-címkeresést. A hiba: Szoftvercsatorna-művelet végrehajtására történt kísérlet egy nem elérhető állomáson. (0x80072751)

26.Hiba: A(z) DCOM-kiszolgáló folyamatindítója szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő. 60000 milliszekundumon belül a következő ellenintézkedés történik: A számítógép újraindítása.

27.Hiba: A(z) Terminálszolgáltatások szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő.

28.Hiba: Nem lehet csatlakozni: A Windows nem tud csatlakozni az automatikus frissítési szolgáltatáshoz, emiatt nem tudja a beállított ütemezés szerint letölteni és telepíteni a frissítéseket. A Windows továbbra is próbálkozni fog a kapcsolatlétesítéssel.

És ezentúl még számos w32Time Hiba van. Én nemértem nemsok hiba utalt az újraindításra mégis jópárszor újraindult. Számoltam: 17x

Ezt az egészet csak world padba tudtam leírni mert itt ellehet menteni. És azt másoltam ide. Mert újraindult a gép mostis 3x

2010. júl. 24. 15:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Találtam még! Csak azért nem figyeltem fel rá mert csak a figyelmeztetések között volt: Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x1000000a (0x73467838, 0x00000002, 0x00000001, 0x80506ef7). A memóriakép mentve a következő fájlba: D:\WINDOWS\Minidump\Mini070310-02.dmp.

2.Információ (Hiba): A folyamat (winlogon.exe) NONAME újraindítását kezdeményezte a következő miatt: Nem található cím ehhez az okhoz

Másodlagos ok: 0xff

Leállítás típusa: Újraindítás

Megjegyzés: A Windowsnak újra kell indulnia, mert a következő szolgáltatás váratlanul befejeződött: DCOM-kiszolgáló folyamatindítója

Még sok ilyen van mint a 1,2,3

De szeretnék még egyet kérdezni. Az baj hogy ha eddig a cmos jumper "normal" -on volt de most "Clr (clear) cmos módba van. És amikor áttakarom rakni (természetesen áramtalanítva) akkor nemi indul a gép akárhogy nyomom a bekapcsoló gombot. És csak akkor maradhatott úgy amikor jumpereltem. De most már "normal" módban nem indul mert eddíg a felső 2pint kötötte össze most az alsó 2-öt. Ez okozhatja? De gondolom a hibákat nemez csinálja (A játékok meg a programok meg a böngészők hibályát).

2010. júl. 24. 16:00
 10/13 anonim ***** válasza:

Tegnap 19:00 vagyok.

A hibajelentésekhez nem értek, de a jumper a CMOS Clear, ami a BIOS-t reseteli. Elméletileg el kellene indulnia normal módban. Mert Clear módban kellene resetelnie, olyankor nem kéne képet adnia. Nézd meg más jumper nincs-e az alaplapon, amit elállíthattál.

2010. júl. 24. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!