Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók, napi munkátok...

Programozók, napi munkátok során mennyire írtok számotokra unalmas kódot?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy pl. a feladatok nagy része elég unalmas, fejben könnyen levezethető mit hogy fogsz csinálni benne pillanatok alatt, csak begépelni megírkodni a sok kódot teszi unalmassá?

Esetleg nagyon ritkán (vagy mindennap?) van olyan amikor le kell ülni és gondolkozni egy algoritmuson és akkor van benne egy kis kihívás? Vagy megkeresitek a megoldást stackoverflow-n? Mert az algoritmust már biztosan valaki lekódolta és elég megérteni és felhasználni.

2020. febr. 2. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szeretek kódolni, nekem nem unalmas, ha valami fejben könnyű akkor lekódolni sem tart semeddig sem. Jó, olvasható, karbantartható és gyorsan futó kódot írni mindig kihívás, 10-11 éve programozok és utoljára ma délelőtt tanultam valami újat, ez nem olyan szakma amit 1-2 év alatt bevágsz aztán ugyanazt csinálod életed végéig, mintha a szalag mellett állnál. Dokumentációt írni mondjuk rühellek.
2020. febr. 2. 23:58
 2/7 anonim ***** válasza:
De hát pont ezek a legjobb részei a programozásnak, mert nem kell gondolkodni az algoritmuson. Azt ne felejtsd el, hogy attól még az algot hozzá kell igazítani a kód többi részéhez, tehát koránt sem olyan unalmas elfoglaltság, mint amilyennek hangzik. Én inkább úgy mondanám, hogy szellemileg nem megerőltető, ezért könnyű meló.
2020. febr. 3. 00:22
 3/7 anonim ***** válasza:

"van olyan amikor le kell ülni és gondolkozni egy algoritmuson"

"Mert az algoritmust már biztosan valaki lekódolta és elég megérteni és felhasználni."

Én nem tudom hogy másoknál ez van-e, de nekem a gondolkozós napok nem akkor vannak, amikor ki kell találni egy algoritmust, amit már kitalált valaki. Rengeteg dolog van, amire nincsen általános megoldás, vagy lenne, de nagyon nehéz kiválasztani, hogy melyik a jó ötlet több közül.

Általánosságban szerintem elmondható, hogy a kulcsszó a bizonytalanság. Minél nagyobb, annál több a nehézség, amivel szembenézel a megoldásnál.

2020. febr. 3. 01:27
 4/7 anonim ***** válasza:
63%
Amikor ebédelni kell menni
2020. febr. 3. 01:59
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

" Vagy megkeresitek a megoldást stackoverflow-n?"

LOL

Ilyen megoldásokat a hobbi programozók keresnek csak.

Meg is lehet nézni a kérdéseket.

A programozók nem azért keresik fel az SO-t, hogy onnan merítsenek, hanem kikapcsolódásként, hogy segítsenek a noobokon.

Minden munkának vannak unalmas részei. Még a tervező fejlesztők sem mentesek ettől.

A dokumentálás, a hibatűrés, kivételkezelés, ezek olyan elfoglaltságok, amelyek unalmasak, lélekölőek.

De vannak olyan kóderek is, akiknek az egész munkája dögunalom. Aki nem teljesít jól, annak a legsilányabb favágó meló jut mindig.

2020. febr. 3. 08:51
 6/7 A kérdező kommentje:
A LOL-ozo valaszolonak irom hogy a 40%-os hasznos valaszaibol itelve kevesebbet kene lol-oznod es talan tobbet stackoverflowoznod, talan tanulnas is valamit.
2020. febr. 3. 11:11
 7/7 anonim ***** válasza:
63%
Javascript hivatkozásból van az SO-n két millió, HTML-ből egy milla, C-ből meg 320 ezer. Ha ez neked mond valamit.
2020. febr. 3. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!