Programozók, napi munkátok során mennyire írtok számotokra unalmas kódot?
Arra gondolok, hogy pl. a feladatok nagy része elég unalmas, fejben könnyen levezethető mit hogy fogsz csinálni benne pillanatok alatt, csak begépelni megírkodni a sok kódot teszi unalmassá?
Esetleg nagyon ritkán (vagy mindennap?) van olyan amikor le kell ülni és gondolkozni egy algoritmuson és akkor van benne egy kis kihívás? Vagy megkeresitek a megoldást stackoverflow-n? Mert az algoritmust már biztosan valaki lekódolta és elég megérteni és felhasználni.
"van olyan amikor le kell ülni és gondolkozni egy algoritmuson"
"Mert az algoritmust már biztosan valaki lekódolta és elég megérteni és felhasználni."
Én nem tudom hogy másoknál ez van-e, de nekem a gondolkozós napok nem akkor vannak, amikor ki kell találni egy algoritmust, amit már kitalált valaki. Rengeteg dolog van, amire nincsen általános megoldás, vagy lenne, de nagyon nehéz kiválasztani, hogy melyik a jó ötlet több közül.
Általánosságban szerintem elmondható, hogy a kulcsszó a bizonytalanság. Minél nagyobb, annál több a nehézség, amivel szembenézel a megoldásnál.
" Vagy megkeresitek a megoldást stackoverflow-n?"
LOL
Ilyen megoldásokat a hobbi programozók keresnek csak.
Meg is lehet nézni a kérdéseket.
A programozók nem azért keresik fel az SO-t, hogy onnan merítsenek, hanem kikapcsolódásként, hogy segítsenek a noobokon.
Minden munkának vannak unalmas részei. Még a tervező fejlesztők sem mentesek ettől.
A dokumentálás, a hibatűrés, kivételkezelés, ezek olyan elfoglaltságok, amelyek unalmasak, lélekölőek.
De vannak olyan kóderek is, akiknek az egész munkája dögunalom. Aki nem teljesít jól, annak a legsilányabb favágó meló jut mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!