Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen egyszerűbb projekteket...

Milyen egyszerűbb projekteket adnátok egy kezdő Python programozónak?

Figyelt kérdés

Ezzel a nyelvvel szeretnék majd érettségizni de nem tudom megoldani az összes feladatot. A fejemben megvan, hogy mit kéne csinálni de egyszerűen nem tudom leírni kódként. Folyamatosan valami hibát vétek, mivel igazából sokat nem programoztam, csak 1-2hét alatt megtanultam az alap szintaxist és már álltam neki az érettségiknek.

Nézegettem az interneten miket lehetne csinálni, de vagy valami grafikus appot mondanak(amiket még nem tudok és az érettségire sem kell) vagy pedig a kő,papír,olló játékot az meg már túl könnyű.

A kettő között kéne valami és ha lehetséges akkor nem grafikus.

A "tudásom" a szótárig,halmazig illetve a függvényekig ér el.

OOP-t még nem tanultam.

Esetleg ha tudtok valamilyen jó Pythonos oldalt szívesen megnézném.

17F (Ha számít bármit is?)

2020. febr. 2. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha látod, hogy nem mennek az érettségis feladatsorok, akkor nem projektek után kell kutatni, hanem arra rágyúrni.

Nézz utána a fájlkezelésre, hogy hogyan kell Pythonban, alapvető algoritmusokat tanulj meg (min,max kiválasztás, esetleg rendezés, megszámlálás).

Az érettségire ettől több nem is kell.

2020. febr. 2. 20:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok a fájlok beolvasásával és írásával is.

Tudom az alap programozás tételeket is. (Megszámlálás,Max-Min kiválasztás,Rendezés stb)

2020. febr. 2. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hyperskill.org

Hackerrank.com

Leetcode.com

Rengeteg megoldásra váró probléma elérhető ezeken az oldalakon. Én is innen készültem még fel anno az első python fejlesztői pozimhoz az interjú elötti tesztre.

2020. febr. 2. 21:02
 4/6 anonim válasza:
100%
Én a pythonidomar.hu-val készültem.
2020. febr. 2. 21:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha még az érettségi sem megy, akkor nem nagyon van értelme "projektekről" beszélni.

Tutorialokat toljál meg az érettségiket sorban.

2020. febr. 2. 21:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha hibázol, akkor keresd meg a hibát, és javítsd ki. Ebből lehet a legtöbbet tanulni. Erre pont jók az érettségi feladatok, főleg ha arra készülsz.
2020. febr. 3. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!