Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire lenne nehéz leprogram...

Mennyire lenne nehéz leprogramozni egy ilyet kezdőként?

Figyelt kérdés

Egy olyan programot szeretnék csinálni, ami valamilyen fabejárós algoritmus alapján végigmenne a gyakorikérdések kategóriáin, majd a kategórián belül a kérdéseken, majd a kérdéseken belül a válaszokon, és ebből egy lokális adatbázist építene a kérdésekből illetve a válaszokból.

Aztán ebben én tudnék SQL lekérdezéseket futtatni, például adott felhasználó (ha kint van a neve) összes válaszát összegyűjteni, milyen kategóriákban szokott kérdezni/válaszolni, jellemzően milyen napszakban stb.

Aztán ha ez már menne rendesen, akkor utána a nem nevesített felhasználóknál (ahol csak a százalék látszik) összegyűjteni az egyforma százalákú válaszokat, majd azokban valamiféle mintát keresni (szavak, kategóriák, időpontok, értékelések stb.) alapján, valamiféle nagyon alapszintű machine learning-gel, abból pedig megtalálni az ugyanazon a felhasználóhoz tartozó válaszokat.

Mennyire lenne ez nehéz egy kezdőnek, és mennyire lenne felhasználóható ez a későbbiekben mint hobbiprojekt?

2020. jan. 23. 23:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy lenne API-ja.

Épp ez benne a nehéz, ha lenne, akkor alig lenne (legalábbis ebbe a részébe) bármi kihívás.

2020. jan. 24. 08:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Érdekes projekt lenne minden esetre. Ha már a crawler + adatbázis része megvan, onnan tudsz szórakozni. Első kettő nem lenne túl nagy kihívás (csak egy html parser kell neked). Az analízise az adatoknak meg nem hiába külön szakterület már. :D de próbálgatni magad a data science-ben nem lenne rossz gyakorlat.
2020. jan. 24. 10:08
 13/15 anonim ***** válasza:
nincs API, html parsingot kellene használni
2020. jan. 24. 10:32
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Eleve kell írni egy html crawler-t, ami már rögtön simán kifog egy kezdőn a rekurzió miatt. Életed első adatbázisa is nyilván jóval egyszerűbb kell, hogy legyen mint ez.

"A mintafelismerő, mélytanuló, ML algoritmus?"

Na itt röhögtem egyet, jelzi is, hogy mennyire nincs fogalmad a fenti algoritmusok komplexitásáról.

2020. jan. 24. 12:42
 15/15 Ozmium42 ***** válasza:
Már az elején elbuksz. Próbáltam én is programmal bejáratni a gyk-t, pár perc után letiltja az ip-det, és nem férsz utána hozzá a honlaphoz vagy negyed óráig. Esetleg ezt kikerülheted, ha a lekérdezések közt időt hagysz, így pedig az Univerzum kora sem elég, hogy végezz vele. Akik jobban értenek hozzá, majd kivesézik, ez nekem is egy nagyon kezdő projectem volt anno.
2020. jan. 24. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!