C#-al lehetséges elhelyezkedni Budapesten, full kezdőként, NEM egyetemi végzettséggel?
Minden lehetséges, a kérdés hogy a full kezdő az mit jelent?
Informatikában egyébként sokszor inkább a tényleges tudást nézik nem a papírt.
A C# alapból se a legmenőbb nyelv és akkor még finoman fogalmaztam. Dehát jelenleg ezt ismerem, ezt tanultam tanfolyamon, ebben van írva a záródolgozatom is, amit amúgy lenne kedvem továbbfejleszteni.
A záródolgozatom szerintem olyan, amit ha meglát egy cég, elájulnak a szörnyűségtől. :(
Megpróbáltam néhány design pattern-t alkalmazni, lokalizált (megpróbálok majd angolt és németet is készíteni hozzá).
Van benne LINQ, Entity Framework-öt használok.
Dehát ezek mind nem érnek semmit... :/
Ha èn interjùztatnàlak, akkor a fenti kommented alapjàn azzal a lendülettel mutatnàm is a kijàratot.
Először is olyan nincs, hogy egy programozò csak egy nyelvet ismer. Ha ez van akkor csak bemagolta a szintaxist, de mèg a logikàt se èrti.
Màsodszor olyan nincs valamit lenne kedvem csinàlni de nem csinàlom. Ez simàn lustasàg.
Harmadszor ha a projekted vacak csinàlj egy jobbat.
Negyedszer ha maga a jelentkező is azt hiszi nem elèg jò akkor màs minek hinnè?
Egyèbkènt igen, senki nem fog hasra esni attòl, hogy hasznàlsz egy adott frameworköt, ami kb nem nehezebb, mint hasznàlni a mikròt.
Szòval ennek alapjàn sem mentalitàsban, sem szakmai szinten nem vagy (mèg) junior szinten.
"Először is olyan nincs, hogy egy programozò csak egy nyelvet ismer. Ha ez van akkor csak bemagolta a szintaxist, de mèg a logikàt se èrti."
Na ezt nem igazán értem.
Nyilván elboldogulném Java-ban is console-on, ott még osztályokat is tudnék írni, nemcsak a main() osztályában boldogulnék el. C++ - ban már ugyan kevésbé, de láttam már. C-t is. Alapszinten a Python-t tanulgattam, na azt totál magamtól.
De egy nyelvre specializálódtam, ezzel tudtommal más is van így...
Láttam már multinál dolgozó Python-ost alap C-szerű szintaktikával vért izzadni. Egy while nem ment neki és nem vágta, hogy az indentálás itt csak esztétikai kérdés.
És akkor én szégyelljem magam azért, mert eddig nagyrészt autodidakta tanulva (az OKJ-t hagyjuk) egy nyelvet ismerek annyira, hogy komplex alkalmazást készítsek benne.
"Màsodszor olyan nincs valamit lenne kedvem csinàlni de nem csinàlom. Ez simàn lustasàg."
Írtam olyat, hogy valamit nem csinálok...?
"Harmadszor ha a projekted vacak csinàlj egy jobbat."
Most... Ez... Teljesen... Komoly?
Ez úgy hangzik, mintha direkt írnék pocsékot. Gondolkozzál el ezen légy szíves.
"Negyedszer ha maga a jelentkező is azt hiszi nem elèg jò akkor màs minek hinnè?"
Ez van.
"Egyèbkènt igen, senki nem fog hasra esni attòl, hogy hasznàlsz egy adott frameworköt, ami kb nem nehezebb, mint hasznàlni a mikròt."
Ezen a héten is kérdezték, hogy ismerem-e. Most erre legközelebb tagadjam le, vagy mi?
"Szòval ennek alapjàn sem mentalitàsban, sem szakmai szinten nem vagy (mèg) junior szinten.
Tudod, munka mellett, 80%-ban autodidakta tanulva nehéz.
De nyugi, nem is leszek junior szinten valószínűleg.
Érdekelnek más nyelvek, még a Go-t is felismerem például...
Csak tényleg ezzel bántani, hogy egy nyelvet tudok mélyebben, amiből egyébként záróvizsgázni is fogok még...
Képzeld, pont a Xamarin.Forms tetszik ezen belül is. Tudom, hogy azt meg végképp sehol se használják, mielőtt írnád.
Én inkább kötözködésnek éreztem.
Nem, nem tudok junior szinten 2-3 nyelvet a keretrendszereikkel együtt. De leültetnél Python elé és egyszerű kódot tudnék írni, míg láttam olyan Pythonost, aki C++ ciklust se.
Igen, feltételes módban írtam, hogy továbbfejleszteném a záródolgozatomat, ugyanis fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Amúgy foglalkoztam már vele a leadás óta...
Eléggé szándékos kötözködő hangvételű a megjegyzés, hogy ha szr, írjak jobbat.
A lelkemet kitettem azért a kódért, azért nem írok jobbat, mert nem tudok. Igen, alapvetően borzalmas, de én a lelkemet tettem mi érte.
Az egész válaszod bántó volt és baromira nem jött le semmi olyan, hogy mit kellene másképp csinálnom. :D
Ja meg úgy álltál hozzá, mintha a fentieket egy interjún mondtam volna. Nem, nem interjún mondtam, hanem itt írtam le.
Négyszer annyit tanultam, mint amennyit az OKJ megkívánt, sőt, már előtte is tanultam.
Nagyon bánt, ha lekezelően írnak. És sokszor érzem azt, hogy nem olvassák el, amit írok, hanem az átlagemberről kialakított sztereotípia alapján válaszolnak.
Nézd kérdező, az itt megfordulók többsége, akik hasonló kérdéseket tesznek fel, többnyire nem véleményt várnak, hanem azt, hogy olyan választ kapjanak, ami ösztönzi őket, megerősítést kérnek arra a vélelmükre, hogy őket igenis alkalmazni fogják és jól fognak keresni, bármennyire is bénák, úgy egyébként.
A valóság sok esetben az, hogy még arra sem futja a képességeikből, hogy egyetlen szimplább, épkézláb, használható programot megírjanak.
Abból amit magadról itt nyilatkoztál, az a kép alakult ki bennem, hogy te is ezek sorát szaporítod.
Bocs az őszinteségemért, de én nem szeretek hazudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!