Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mien programozó tanulós...

Skelton kérdése:

Mien programozó tanulós oldalakat tudtok?

Figyelt kérdés
oan honlap érdekelne ahonnan programozni(értelmesen) meg esetleg hackelni(nem illegális célokra) tudnék tanulni
2010. júl. 22. 03:07
 1/5 anonim ***** válasza:

[link] pascal

[link] hacker

[link] c nyel

2010. júl. 22. 17:23
 2/5 anonim ***** válasza:

úgy tudom volt már valahol ilyen kérdés. Amit elmondhatok az ügy érdekében, hogy az informatikai egyetemeken-főiskolákon, olyan 3 buktatós tárgykör van. Matek, Elektró, és a programozás.

Ha 0 előképzettséged van a téma iránt, könyvekből nem fogod megtanulni a programozsát. Ha nagyon eltökélt vagy, és szíved lelked benne, és nagoyn jó anyagot találsz, szerintem eljuthatsz odáig, hogy pl. telefonra írsz egy adatkezelő programot. (bekér egy számot, szöveget, manipulálja azt majd kiír egy szöveget. számológép, egyszerűbb játékok hasonló).

A mutatók, objektumorientlát programozás (bonyolultabb része) nem annyira érdekes dolog, de létfeltéte a mai programozásnak. Nem olyan egyszerűk mint látszanak, és könnyű belekavarodni.

Ahhoz viszont hogy hackelni tudj, az szerintem egy életcél. Magas szinten ismerni kell az architektúrákat, operációs rendszereket, és a programozást. Alap dolgokat tudsz esetleg módosítani kész modulokat letöltve, de ha 0 a jelenlegi tudásod, és nem képzed magad oktatóval, 99.9% hogy a számkezeléseknél(egyszerűbb weblapkészítések, módosítások) leragadsz.

Én főiskolán tanulok, és a valamelyest kedvelt tárgyaim közé tartozik a programozás. Olyan 5-6 éve gyűröm a programozást kisebb nagyobb hullámokkal.

A múltkor mondtak egy olyat, hogy egy weblapon csináljak új görgetősávot. egy hetembe került. Pedig abba nem sok hackelés van. (igen lehetett volna modulokat hasznláva is akkor valamelyest rövidült volna a programozás ideje, viszont romlott volna a weblap hatásfoka).

Nah szóval nem egyszerű dolog.

A másik fontos dolog, hogy miben szeretnél programozni?

lehet weblapot programozni, adatbázisok is már egy külön tanulást kíván, lehet mobiltelefonokra fejleszteni, lehet grafikát (OPENGL) programozni, lehet hardwerközeli (kemény elektró kell hozzá) programozást művelni.

És mind-mind csak a szívás jön elő. A nagy szerencse hogy 2010-t írunk és léteznek fórumok. Anélkül halál lenne minden.

Könyveket nem tudok ajánlani. Főleg így hogy nem tudom a felkészültséged.

Jah és a programozás uyganolyan mint minden más. Először misztikus. Belefogsz, hamar megtanulod az alapokat, és egyből profinak hiszed magad, aztán tanulsz tovább, és rájössz hogy soha nem leszel hacker...

2010. júl. 22. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Kiegészíteném az eddigi hsz-eimet annyival, hogy nem mind1, hogy mennyi idős vagy. Ha 11, még jó esélyed van ugye a továbbtanulásra, jó dolog ha alapozol picit, időközben majd köteleznek a nem érdekes programozás részre. Szóval akkor jó dolog elkezdeni. De ha nincs kilátásod kötelezően programozni, mert 1. dolgozol, 2. egész más szakrinyban tanulsz... ergo idősebb vagy, akkor elkezdeni is fölösleges.

Tudod ez olyan dolog: Ha 11 évesen mondja az ember hogy tuning autót akar építeni, akkor még van esélye, hogy elérje a célt, majd megtanulja hogy nem olyan egyszerű sportautót építeni, de szereti az autókat terelni kell a témába. Ha viszont egy 50 éves könyvelőröl van szó, akkor bizony nem sok kilátása van egy sportautó közelébe jutni.

2010. júl. 22. 21:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát 14 éves vagyok és mindenképpen programozó, hacker v ilyesmi akarnék lenni. Olyan suliba is megyek ahol ez kerül középpontba. Úgy érzem van még időm tanulni rá de nemtudom hol kezdhetném el.
2010. júl. 24. 16:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos nem jelezte a rendszer, hogy írtál, így nem tudtam válaszolni.

Ha tényleg érdekel a dolog én egy-két hasznos dolgot elmondhatok a téma iránt. Igazából egy becsületes pics@nrugás kell az elején, és utánna már halad a programozótanonc, ha érdekli a téma. (legalább is én így voltam vele)

A korod meg sztem ideális az elkezdéshez.

Amire jó ha felkészülsz, hogy elég idiótaságok, ill. elég idióta programok lesznek az elején.

2010. szept. 7. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!