Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan állapítsam meg a hash...

Hogyan állapítsam meg a hash típusát?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az érdekelne, hogy a Salt -ot csak úgy mögéteszik a jelszavak mögé? Mert nekem rendelkezésre állnak az alábbiak:

- Hash

- Salt

- Maga a kódolt szó

De nem tudom megállapítani a hash típusát, mert sose kapom vissza ugyanazt a hasht akármelyik típusnál is próbálkozom :/

Valaki tudna esetleg segíteni? :)

,,

Hash: c8d437097b0aa006d02fdb885d1082f1

Salt: %dSXX

Decrypted Hash: kocsog123

"

2020. jan. 15. 17:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"bárhol lehet a hash"

Épp ezért kérdeztem, hogy honnan van ez a hasz, milyen alkalmazás generálja.

A kérdező nem segítőkész, azt írja nem lényeges. Ha nem ért hozzá, honnan veszi ezt az információt, hogy nem lényeges? Igen is lényeges, abból lehetne megtudni mit kell a salt-tal csinálni. Ezek szerint nem igazán érdekli a válasz. Az ilyeneknek nem kell segíteni.

2020. jan. 16. 09:14
 12/16 coopper ***** válasza:

Mondjuk a hossz nem garantálja azt, megtalálod, hogy milyen módon lett HASH-elve a megadot szöveg+salt, mivel ha egymásba ágyazott hashok vannak használva, és az utolsó eredménye az 128 bit lesz, akkor esélyed sem lesz arra, hogy megtaláld a módszert.

Pl. Ha a megadott szöveg+salt-ből először készitünk egy SHA1-hash-t, majd ebből az SHA1 hash-ből szintén készitünk egy MD6 hash-t, akkor a kapott hash szintén 128 bites lesz, de az nem lesz egyenlő a sima MD6 generátorral készült szöveg+salt hash-val.

Még egyszer sok sikert és üdv.

2020. jan. 16. 09:14
 13/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha tudni lehetne milyen rendszerből vette ki ezeket az adatokat, akkor el lehetne indulni abból. Ha van elérhető dokumentáció hozzá, akkor biztosan benne van a használt algoritmus.

Másfelől, nem tudom akarunk-e segíteni, hiszen ha valós adatokról van szó, akkor ez már simán bűncselekményhez is használható.

2020. jan. 16. 18:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Van rengeteg online hash analyzer. Ebből ki tudsz indulni: [link]
2020. jan. 16. 21:46
 15/16 A kérdező kommentje:

Az analizáló szerint MD4 / MD5 hash. Viszont ahol találtam a hasht az volt írva a típushoz, hogy VB (Csak ennyi)

Ez mit jelent? Nem ismerem ezt az algoritmust

2020. jan. 17. 07:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Az analizáló csak a hash hosszát tudja nézni, abból pedig max kizárni lehet pár hash algoritmust.

Illetve még annyit tud extrában, hogy néha a salt-ot vagy algoritmust tipust is hozzácsapnak a hashhez, pl $salt$hash$ formában és ezt felismeri... de a te esetetben nem erről van szó, ott csak simán a hash szerepel. Ezzel análkül hogy megmondanád mi a forrás nem lehet semmit kezdeni. Szóval vagy nyugodj bele ebbe a válaszba vagy mondd meg hogy honann van.

2020. jan. 17. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!