Hogyan állapítsam meg a hash típusát?
Sziasztok. Az érdekelne, hogy a Salt -ot csak úgy mögéteszik a jelszavak mögé? Mert nekem rendelkezésre állnak az alábbiak:
- Hash
- Salt
- Maga a kódolt szó
De nem tudom megállapítani a hash típusát, mert sose kapom vissza ugyanazt a hasht akármelyik típusnál is próbálkozom :/
Valaki tudna esetleg segíteni? :)
,,
Hash: c8d437097b0aa006d02fdb885d1082f1
Salt: %dSXX
Decrypted Hash: kocsog123
"

"bárhol lehet a hash"
Épp ezért kérdeztem, hogy honnan van ez a hasz, milyen alkalmazás generálja.
A kérdező nem segítőkész, azt írja nem lényeges. Ha nem ért hozzá, honnan veszi ezt az információt, hogy nem lényeges? Igen is lényeges, abból lehetne megtudni mit kell a salt-tal csinálni. Ezek szerint nem igazán érdekli a válasz. Az ilyeneknek nem kell segíteni.

Mondjuk a hossz nem garantálja azt, megtalálod, hogy milyen módon lett HASH-elve a megadot szöveg+salt, mivel ha egymásba ágyazott hashok vannak használva, és az utolsó eredménye az 128 bit lesz, akkor esélyed sem lesz arra, hogy megtaláld a módszert.
Pl. Ha a megadott szöveg+salt-ből először készitünk egy SHA1-hash-t, majd ebből az SHA1 hash-ből szintén készitünk egy MD6 hash-t, akkor a kapott hash szintén 128 bites lesz, de az nem lesz egyenlő a sima MD6 generátorral készült szöveg+salt hash-val.
Még egyszer sok sikert és üdv.

Mondjuk ha tudni lehetne milyen rendszerből vette ki ezeket az adatokat, akkor el lehetne indulni abból. Ha van elérhető dokumentáció hozzá, akkor biztosan benne van a használt algoritmus.
Másfelől, nem tudom akarunk-e segíteni, hiszen ha valós adatokról van szó, akkor ez már simán bűncselekményhez is használható.

Az analizáló szerint MD4 / MD5 hash. Viszont ahol találtam a hasht az volt írva a típushoz, hogy VB (Csak ennyi)
Ez mit jelent? Nem ismerem ezt az algoritmust

Az analizáló csak a hash hosszát tudja nézni, abból pedig max kizárni lehet pár hash algoritmust.
Illetve még annyit tud extrában, hogy néha a salt-ot vagy algoritmust tipust is hozzácsapnak a hashhez, pl $salt$hash$ formában és ezt felismeri... de a te esetetben nem erről van szó, ott csak simán a hash szerepel. Ezzel análkül hogy megmondanád mi a forrás nem lehet semmit kezdeni. Szóval vagy nyugodj bele ebbe a válaszba vagy mondd meg hogy honann van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!