Hogyan állapítsam meg a hash típusát?
Sziasztok. Az érdekelne, hogy a Salt -ot csak úgy mögéteszik a jelszavak mögé? Mert nekem rendelkezésre állnak az alábbiak:
- Hash
- Salt
- Maga a kódolt szó
De nem tudom megállapítani a hash típusát, mert sose kapom vissza ugyanazt a hasht akármelyik típusnál is próbálkozom :/
Valaki tudna esetleg segíteni? :)
,,
Hash: c8d437097b0aa006d02fdb885d1082f1
Salt: %dSXX
Decrypted Hash: kocsog123
"
Hogy kérdezgeted a sózást és hash-elést.
Olvasd el a wikipédián, vagy egyéb szakcikkben.
Nem ugyanazt a kérdést tettem fel, szóval nem ütközik szabályokba a kérdés.
Mellesleg a provokatív válaszokat jelentették :)
Szia.
A HASH hosszából tudsz csak kiindulni : 16 bájt = 128 bit.
Keresel mindegyik 128 bites HASH-oz egy generátort és próbálkozol. (pl. [link] )
"Az érdekelne, hogy a Salt -ot csak úgy mögéteszik a jelszavak mögé?"
Nem, ez egyáltalán nem biztos. Szerintem bárhol lehet a hash (mivel bejelentkezéskor a beirt jelszóhoz a szerver, ugyanazon algoritmus alapján hozzátudja rakni a fix hash-t).
Ha a szerveren az van megadva, hogy a jelszavak mögé rakja a hash-t akkor odateszi, de teheti elé is, és teheti mindkét helyre (elé is és mögé is), sőt teheti az első karakter után, vagy a második, stb. karakter után is (de ehhez az kell, hogy meg legyen határozva a jelszó minimum hossza - nem teheti a 9. karakter után a hash-t, ha csak 7 karakteres a jelszavad).
Sok sikert. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!