Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a véleményetek a Debreceni...

Gál Mihály kérdése:

Mi a véleményetek a Debreceni Egyetem Informatika Karról?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy azok akik az Informatikai Karon tanulnak (bármilyen szakon) mennyire vannak megelégedve az oktatással?

Valamint a programozást azt milyen mértékben tanítják?

(Itt arra gondolok,hogy az egyetemen szerzett tudás elég ahhoz hogy önállóan helyt tudjak állni munkahelyen vagy akár a későbbiekben egy magánvállalkozásban)

Jelenleg első féléves DE hallgató vagyok Mérnökinformatika szakon. Még most lesz csak második félévben valódi programozás (Eddig Algoritmusok és programozás alapjai tárgyon csak pszeudokód és folyamatábra plusz egyéb kezdetleges ismeretek voltak)

Csak szimplán szeretném megtudni még itt az elején hogy mégis mire számíthatok a szakon. Elég lesz a tanár tanítása + saját, otthoni felkészülés vagy esetleg keressek nyárra egy programozási tanfolyamot?

2020. jan. 12. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy az 53%-os is retardált :D
2020. jan. 13. 09:49
 12/14 A kérdező kommentje:

Nyugi, nem kell összeveszni.

Igazából mindenkinek más a véleménye egy adott témában. Eddig mindenki válaszában volt felhasználható információ.

Nekem per pillanat az a lényeg, hogy hogyan kezdjem el a programozást. Leginkább eszközök programozása (például: okosház tervezés, vagy mondjuk hogyan kell beprogramozni egy processzort) és maga a képi alkotás, grafika (például: videókártya tudásának a fejlesztése, virtuális valóság vagy fényképezőgép létrehozása és beprogramozása stb.) érdekel.

És ezért kérdezem, hogy milyen programnyelvet érdemes tanulni, vagy egyáltalán hogyan kezdjem el az egészet.

Nem akarok feltétlen csak is csak az egyetemre támaszkodni (persze kell az ott szerzett tudás, de magamtól is előre akarok haladni ebben).

Amit pedig az egyetem ad tudási hátteret (számítási módszerek stb.) azok fontosak, de mint PROGRAMOZÁS szempontjából nem hinném, hogy megtudnának tanítani (itt idő szempontjából értem, nem pedig tudásilag. Egy félév alatt nem hiszem, hogy megtanítanak nekem egy teljes nyelvet úgy, hogy én azt profi szinten tudjam használni).

És én ezért szeretnék egy kicsit előrébb haladni önerőből. Első félévben azt hiszem hogy C nyelvet tanítanak (nem vagyok benne biztos). Majd ezután jön a többi.

Amúgy nekem C# van könyvem, de nekem kb 10-ből 9 ember azt mondta hogy ne azzal a nyelvvel kezdjem, hanem egy más nyelvvel.

Nem az a célom hogy egyből mesterfokon programozzak le bármit, hanem egyelőre csak annyi kellene hogy értsem a programozás logikai nyelvét és legalább egyszerű programot írni (például: egy négyzet vagy téglalap területet számító programot írni stb.)

Meg azt szeretném kérdezni, hogy az adott programozási nyelvhez milyen fejlesztői környezett használjak?(például: Microsoft Visual Studio vagy valami mást)

2020. jan. 13. 11:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Programnyelv tekintetében neked a C lesz a legmegfelelőbb.

Előre ne tanulj semmit! Azt tanuld meg, ami éppen szükséges és azt gyakorold, arra keress, vagy találj ki te magad megoldandó feladatokat.

A tudás úgy jön létre, hogy az egyetemen leadják neked az anyagot. Ekkor még nem fogsz tudni, csak megismered és jó esetben megérted az ott elhangzottakat. De ez még nem tudás, csak ismeret! Tudássá akkor konvertálódik, ha a megismert dologgal otthon elkezdesz foglalkozni, megcsinálod a házidat, keresel hasonló fajsúlyú feladatokat és azokat megoldod. Ekkor fog a szerzett ismeret tudássá érni, készséggé fejlődni. Mert a megismert feladatot a rövid távú memória tárolja és hiába érted az anyagot, ha nem gyakorolsz vele, akkor az onnan idővel szép csendben törlődik. Ha viszont gyakorolsz, akkor kerül át az ismeret a hosszú távú memóriába.

Ismétlem! Előre ne tanulj semmit. Csak kárt okozol magadnak vele.

2020. jan. 13. 13:40
 14/14 A kérdező kommentje:

Persze nem akarok annyira előre tanulni.

Például a C nyelv esetében a parancsok neveit megtanulni vagy hogy hogyan kell helyesen írni vesszőket vagy a kapcsos zárójeleket stb.

Pontosabban elakarom kerülni a programban a szintaktikai és szemantikai hibákat. Ezt szeretném gyakorolni.

2020. jan. 13. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!