Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudom az interface-ben...

Hogyan tudom az interface-ben a property set-jéhez beállítani a feltételt, hogy ne abban az osztályban kelljen, ahol megvalósítom? Lehet ilyet egyáltalán?

Figyelt kérdés

Nagyon buta szemléltető példa és tisztában vagyok vele, hogy nem jó, hogy a Property-re akarom átadni, a value-t, csak szemléltetem:

DateTime Hatarido

{

get;

set

{

if (value > DateTime.Now)

{

Hatarido = value;

}

}

}

2020. jan. 6. 22:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Interface-ben semmi ilyen nincs, az csak az osztályban van.

Esetleg öröklés?

2020. jan. 6. 22:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, örököltetem is, csak van olyan osztályom, ami olyan objektumot hoz létre, ami határidőt is tartalmaz. Ezt autoproperty-vel oldottam meg, csak gondoltam milyen egyszerű lenne, ha az interfészben amit több helyen is használok, letudná a feltételes értékadást.
2020. jan. 6. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
63%

1. Te inkább abstract ősosztályt szeretnél nem interface-t.

2. C# 8.0 óta interface is tartalmazhat implementációt.

2020. jan. 6. 22:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Van 1 absztrakt ősosztály is, az abból 2. leszármazó osztályokban szerettem volna ezt az interface mizériát.

Ezt a C# frissítést még meglesem majd.

7.3-on vagyok.

Köszönöm, a választ!

2020. jan. 6. 22:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Autoproperty mehet interface-be.

[link]

2020. febr. 3. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!