PHP, JavaScipt, HTML, mibe és hogyan?
Sziasztok!
Totál amatőr nem vagyok, csak bizonyos területeken.
Két feladat áll előttem, ehhez kérnék segítséget. A Google a barátom, de válaszát nem találom!
Szóval, van nekem egy Weboldalam, [link] a domain. Az egészet HTML, CSS és PHP nyelveken csináltam, önszorgalomból, mert érdekel. Készítettem egy webszámlálót rá, ami minden oldalbetöltést követően egy, a szerverre feltöltött txt fájlban egyel növeli az értékeket, majd pedig ezt egy DIV segítségével meg is jeleníti.
Az első újabb feladat, hogy egy gombnyomásra növelje meg az értéket, majd pedig azt jelenítse meg. A főoldalon ennek nem működő prototípusa látható a lap alján.
A másik feladat nagyon hasonló, csak itt raknék ki Input dobozokat, melyek tartalmát gombnyomásra letárolja egy txt fájlban, majd törli az inputbox tartalmát (ez lehet akár oldalfrissítés is). Ezt követően az újabb kitöltés és gombnyomás alkalmával folytassa a megkezdett fájlt.
Lényegében ezek azok, melyekre nem találok megoldást még a w3-on sem. Segítő kommenteket előre is köszönöm. Nem feltétlen komplett megoldásokat várok, elég iránymutatás is, bár előbbinek is örülök.
Amire szükséged van az egy AJAX kérés (request) a szerver felé.
Azaz Javascriptben kell írnod egy kódot arra, hogy a gomb megnyomásakor egy HTTP kérést küldjön a szervernek (PHP), ami átírja a számlálót az új értékre.
Majd a HTTP kérés válaszát (response) írja át DIV-ben.
* [link]
* [link]
* [link]
Jquery estén:
* [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!