Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kellene ezt az Excel...

Hogyan kellene ezt az Excel makrót megírni?

Figyelt kérdés

azért ezt a topikot választottam mert itt talán hamarabb kapok rá választ:

Adott excel táblázat egyik oszlopában (vagy másik munka füzetben) betűszámsor kombináció. Egy másik oszlopban szintén szerepelnek ezek a betüszámsor kombinációk, viszont a cellákban mas adatok is vannak ezen kivűl.

Egy olyan makró kellene (sajnos nem értek hozzá) ami kiszűri az adott betűszámsor kombó letezik e a más adat betűkomboban.

Ugye a keresővel rá lehetne keresni de több száz sorrol van szó, egyesével végig nézegetni bele telne egy napba.

Nezegettem a makró készítés alapjait, de kicsit kb kínai az egész

2020. jan. 4. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem teljesen értem mit szeretnél, de szerintem neked nem kell makró, csak egy (pár) függvény, pl a vlookup. Jó lenne, ha írnál egy példát..
2020. jan. 4. 22:03
 2/6 A kérdező kommentje:

pl.

A oszlop adatai cella/sor:

zzzzzrghfjkgh gdghv tt554468

dufvjhhh zftchjg zz47477-a

dufvjhhh zftchjg zz47477-b

dufvjhhh zftchjg zz47477-c

fjkzhc fzbdth rf6574467

fgzuv fgvgi pp635667

stb stb

B oszlop adatai cella/sor:

tt554468

zz47477

rf6574467

pp635667

azokat a sorokat kellene valahogy jelölnie amelyeknel a B oszlopbann szereplő betűszám kombinációk szerepelnek (szavakon belül is ezt akartam az -a -b -c résszel jelölni.

masik példa:

x y z (kb összes ige) szerepel az összes igekötővel (bex, megx, lex, x ki, bey, stbstb az egyik oszlopban míg a másik oszlopban pedig csak néhány ige van kiemelve és a függvenynek/makrónak csak a külön jelzett másik oszlopos igéket kellene kiemelni esetleg új oszlopban mutatni

mintha a helyes írási kéziszótár összes szavából kellene neki kikeresni mondjuk az olyan szavakat amikben szerepel valahol a B oszlopban jelölt szótag

Függvényekhez is csak kb Szum Átlag szinten értek _:D

remélem a ket peldával már érthető ^^ köszönöm a segítséget

2020. jan. 5. 00:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Tehát azokat a sorokat szeretnéd megjelölni, ahol az A oszlopban lévő érték bármely substring-je szerepel a B oszlopban?

Pl. így? (C oszlop megjelöléssel)

"abcd"; "jk"; 0

"efgh"; "xx"; 1 (gh szerepel a B oszlopban)

"ijkl"; "gh"; 1 (jk szerepel a B oszlopban)

2020. jan. 5. 02:27
 4/6 A kérdező kommentje:

fordítva

A B oszlopban szereplő adatsort tartalmazza e valamelyik cella az A oszlopban

igazából biztos hogy fogja tartalmaznimert mondjuk az A oszlop áll 1000 adatból a B 150ből, és egyszer biztos, hogy szerepel a B az Aban, csak a gond ugye az hogy az Aban egy cellán belül más adat is szerepel, így a sima szűréssel nem lehet őket kiemelni.

legegyszerűbben talán így tudnám leírni:

mutasd A oszlop celláit amik tartalmazzák B oszlop celláit.

2020. jan. 5. 09:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ez kell neked?

[link]

2020. jan. 5. 19:03
 6/6 A kérdező kommentje:
hirtelen ránézesre igen, köszönöm ^^
2020. jan. 5. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!