Hartmann G kérdése:
Valaki megtudná mondani nekem, hogy VBA-ban (Excel 2016), hogy kéne megírni azt, hogy cellára hivatkozva időszakot vizsgáljon, illetve egy előre szintén cellában megadott időszakot ne vegyen figyelembe?
Figyelt kérdés
Az kéne, hogy ha beírom a programba, hogy 9-10ig ezt meg azt csináltam de tudom hogy 9:35-től 9:42ig mást akkor megadja a ténylegesen dolgozott eredményt.2017. okt. 12. 08:09
1/1 coopper válasza:
Szia.
Ehhez talán még VBA sem kell (ha külön cellákba rakod a két időpontot - vagyis összesen négy cella kell a dolgohoz).
Itt egy ilyen jelegű excel tábla : [link]
Egy trükk van benne, az órák tizedesjegyként való megjelenitése : Csak az Időt kell megszorozni 24-gyel (mivel a excel napokban tárolja a dátumot, ezért kell 24-gyel megszorozni).
Egyébbként VBA-ban is valahogy igy kell megoldani a dolgot. Konkrét adatok nélkül, mást nem nagyon tudok mondani (pl. egy cellában van-e a két adat, ha igen akkor azokat előtte szét kell szedni, stb,stb,stb)
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!