Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt milyen módon lehet kivitel...

Ezt milyen módon lehet kivitelezni? (C++/fájlolvasás)

Figyelt kérdés

Tegnap belenéztem a 2018-as májusi emelt informatika érettségi feladatsorába és már a 2. feladatnál elakadtam.

Van egy ajto.txt, amiben óra, perc, id, irány(be vagy ki lépett az ajtón) vannak megadva. Az a feladat, hogy az első be és az utolsó ki lépő személy id-jét írjam ki. Ezt mégis milyen módon tudnám? :D Korábbi érettségiket is néztem ahol hasonló a kérdés, de sehogy sem tudtam még rájönni. Volt egy gondolatom, hogy esetleg ide is substring kéne, de itt el is akadtam.

2020. jan. 2. 10:46
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

1. For/While ciklus 0-tól a tömb hosszáig, ha tömb[3] egyenlő "be", akkor kimented a változóba az id-t és break-eled a ciklust.

2. Ugyanaz, csak visszafele megy a ciklus és "ki"-t keres.

2020. jan. 2. 10:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy egyszerű minimum és maximum keresés.
2020. jan. 2. 10:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Még egy hete kezdtem neki az egész programozásnak és még csak próbálom felfogni a dolgokat. 🙂
2020. jan. 2. 11:00
 4/5 anonim ***** válasza:
59%
Az első válaszoló javaslata sztem nem fog célra vezetni.
2020. jan. 2. 13:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A #2-es válaszából el tudsz indulni a megoldás felé.

A feladat lényege az, hogy meg kell keresned a legkisebb "be" irányú és a legnagyobb "ki" irányú óra-perccel rendelkező személyt. Innen tőled függ, hogy hogyan indulsz neki, de az biztos, hogy lesz benne keresés, amit a #2-es válaszában is olvashatsz.

2020. jan. 2. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!