Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Arduino és Nextion display...

Arduino és Nextion display adatátvitel?

Figyelt kérdés
Van egy számom a hmi programjában(n3), ami a korábbi számok (n0,n1,n2) függvényében változik (eddig a pontig megvagyok). Ezt az értéket kellene az arudino-nak kiolvasnia és ha az érték egy általam megadott értékkel (pl. 225) egyenlő, akkor mondjuk egy servo 90 fokot forduljon. Mi lenne erre a megoldás? A válaszokat előre is köszönöm és kellemes ünnepeket.

#Arduino #nextion
2019. dec. 21. 21:44
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Soros porton keresztül.
2019. dec. 22. 07:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, sokkal előrébb ugyan nem kerültem vele, de sikerült megoldanom a problémát, persze nem tudatosan, hanem szimplán addig próbálgattam a különböző összefüggéseket, hogy végül működött.
2019. dec. 22. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Mivel túl sok használható infót nem adtál meg a kérdésben, így próbáltam az alapoknál kezdeni. Örülök, hogy sikerült megoldani, akármit is :)
2019. dec. 22. 14:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak a tisztánlátás végett, milyen egyéb információkat kellett volna megadnom, hogy ha legközelebb hasonló problémába ütközöm és kérdésem van, akkor hozzáértő szintjén írhassam le a problémát?
2019. dec. 22. 15:48
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Például, hogy melyik részében akadtál el? Ezért próbáltam barkochbázni. Soros kommunikáció? A display oldalán? Az arduino oldalán? A szervó vezérlése? Vagy külön-külön megy minden de nem tudod összehangolni?

Az se árt, ha kapcsolást és kódot mellékelsz.

Persze ha tudnám, hogy mi volt a problémád, akkor konkrétabban le tudnám.írni, de ugye az még mindig nem derült ki...

2019. dec. 22. 15:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem. Igen, az összehangolással volt a problémám. A projekt lényege röviden: A hmi-n belül van négy oldal, mindegyiken gombok (b) és számok (n). Minden gombhoz egy változót rendeltem, ami az első oldal esetében lehet 0-9, a második oldalon 10-90, a harmadikon 100-900 lehetett (például gomb1_első_oldal = 1, gomb1_második_oldal = 10, gomb1_harmadik_oldal = 100, akkor a negyedik oldalon megjelenített szám 111). A negyedik oldalon pedig megkapjuk az összeadott értékét az előző oldalakon lenyomott gombok kombinációinak függvényében. Majd megnyomjuk a startot és akkor, (az arduino programjában meghatározva), ha a kijelzőn megjelenített összeadott érték egyenlő az arduino programjában általam meghatározott számértékkel, akkor 90 fokot forduljon a servo. Kezdő vagyok és nem kis fejtörést okozott nekem ez a feladat, tekintve, hogy nagyon kevés érthető forrást találtam a kijelző és az arduino adatátvitelét illetően. Összefoglalva a problémám az volt, hogy a 4. oldalon megjelenített szám "kiolvasását" nem tudtam hogyan kell belekódolni az arduino programjába. De sok szenvedéssel sikerült.
2019. dec. 22. 16:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Ilyesmiket néztél?

[link]

2019. dec. 22. 17:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, de nem igazán jutottam vele előrébb. Azonban egy spanyol videó hozta meg az áttörést, ugyan nem értettem mit mondd, de az összefüggések megértésében rengeteget segített.

[link]

2019. dec. 22. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!