Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy ilyen szoftvert nehez...

Egy ilyen szoftvert nehez lehet megoldani?

Figyelt kérdés
[link]
2019. dec. 11. 07:41
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

nézőpont kérdése kinek mi a nehéz, ránézésre pár órát mondanék, de legyen 1 hétvége

viszont a hardveres része már 1 fokkal nehezebb, de az sem az a durva kategória

mondom úgy, hogy apám világítás technikával foglalkozik, én programozó vagyok

2019. dec. 11. 07:51
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia.

"viszont a hardveres része már 1 fokkal nehezebb, de az sem az a durva kategória"

Ezt kifejtenéd? Itt mi okozhat problémát,nehézséget?

Nagyon érdekelnek az e-fajta dolgok, illetve szeretnék ilyen orientációba tanulni, szerinted mérnöki informatika vagy villamosmérnöki lenne jó?

2019. dec. 11. 08:19
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

először is kezdj bele hobbi szinten aztán rájössz tényleg érdekel e

én műszerészetet tanultam érettségi előtt, mert azt hittem érdekelni fog az elektrotechnika, aztán rájöttem ez nem az én világom

(mellette hobbi szinten programozást tanultam, amiből jött a web és játékfejlesztés amit meg nagyon élvezek)

van az arduino ami érdekel, de nem szeretem a hardveres dolgokat annyira, főleg nem forrasztgatni, meg áramkört összeállítani, pedig a tervezést, megvalósítást szeretem

itt a vezérlésen van a hangsúly inkább, tehát a 2 eszköz közötti kommunikáció és a ledek címzése

ezt most nem fejtem ki neked 2 mondatban, mert ez egy hosszabb téma és annyira én sem értek hozzá, de szerintem 1-2 hét utána járással simán megtudnád csinálni, HA megvannak a megfelelő alapismeretek (nem kell a téma szakértője legyél, hogy egy ilyet összedobj)

2019. dec. 11. 08:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez kell egy olyan RGB led szalag, ahol minden led külön vezérelhető és kell egy controller, pl egy Arduino, ami pl. bluetooth vagy LAN interface-el csatlakozik a telefonhoz, a telefonon meg kell egy szoftver, ami jelet küld az Arduino-nak, hogy az adott ledet kapcsolja x színűre.

Ami még érdekes, az a ledek elhelyezése, tehát, hogy a kijelzőn a led-nek megfelelő pont ott legyen, ahol a fán is, magyarán ez nem lehet általános szoftver, hanem ahogy a fára feltették a szalagot, azzal párhuzamosan kellett a telefonon bejelölniük, hogy az adott led a fán hol is van.

Technikailag nem bonyolult a dolog, inkább csak időigényes.

2019. dec. 11. 09:21
 5/8 A kérdező kommentje:
De az nem megoldhato,hogy amikor rateszi a fara akkor valahogy detektalja a ledeket ahogy oda van teve es akkor az alapjan szinezi el?
2019. dec. 11. 09:57
 6/8 anonim ***** válasza:
87%

#5:

képfeldolgozással megoldható, de azt már nem lesz annyira egyszerű leprogramozni

2019. dec. 11. 09:58
 7/8 A kérdező kommentje:

Csak fiktiv a dolog :D

Akkor igazabol barmi megoldhato

2019. dec. 11. 10:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A fizikai része nem nagy kunszt - kell hozzá:

* egy LED-enként címezhető RGB LED-füzér (például ilyesmik a Neopixel vagy a WS2812B)

* egy mikrovezérlő és egy Bluetooth/Wifi modul hozzá (ilyesmi például az Arduino mikrovezérlő-platform illetve az ESP8266/ESP32 - ezek eleve tartalmaznak mikrovezérlőt - vagy ott a HC-05 - ez csak egy Bluetooth-modul)

* egy 5 V-os tápegység a mikrovezérlő és a LED-sor meghajtásához

* egy okostelefon

A programozási kérdést három részre bontanám:

* hogyan vezéreljük a mikrovezérlőről a LED-eket - ehhez rendelkezésre állnak könyvtárak - például ilyen a FastLED könyvtár:

[link]

vagy az Adafruit Neopixel:

[link]

* hogyan küldjünk, illetve fogadjunk parancsokat Bluetooth-on/Wifin keresztül - ehhez is vannak oktatóanyagok

* hogyan döntsük el, hogy hol vannak az egyes égők a "virtuális karácsonyfán" - talán a LED-sornak kellene adni egy adott "inicializáló sorrendet", majd a telefon kamerája és elmozdulást jelző szenzorai alapján fel lehet mérni a LED-ek helyzetét

2019. dec. 11. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!