Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++-szal kapcsolatban mi...

C++-szal kapcsolatban mi mindent tudtok?

Figyelt kérdés

Helló!!

A lényeg az, hogy most szeretnék elkezdeni c++ programozást tanulni. És tudnátok lehetőleg valami videót felrakni ezzel kapcsolatban? Vagy, valami leírást tudnátok felrakni a programnyelvvel kapcsolatban, amivel az alapoktól kezdve, a teljesen haladó c++ programozást meglehet tanulni? Illetve, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de eddig csak olyan videót láttam, amelyben, nem volt semmi grafika. Valaki tudna ezzel kapcsolatban is felrakni valamit, hogy hogyan lehet grafikát is bevinni a c++ programba, és hogyan lehet kombinálni más nyelvekkel is?

2010. júl. 19. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
na ez engem is érdekel.. :) pascalt tanulunk a suliba, egész 10.-be
2010. júl. 19. 20:19
 2/6 anonim válasza:
ez a kérdés engem is nagyon-nagyon-nagyon érdekel, most megyek egyetemre, de csak Pascalt tanultam, és tök félek, hogy nem fog menni az egyetemi szint, uh megpróbáltam letölteni pár könyvet,de...olyan más nyelven vannak. De van ebookom, 2 is, ha gondolod elküldöm őket. Vagy megmondom, honnan tudod letölteni netről...de könyvből nekem nem sikerült megtanulnom,de ha gondolod....
2010. júl. 19. 20:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha még nem ismered a C++-t, akkor érdemes először a sima C-vel kezdeni, majd utána jöhet a C++.

A C nyelvhez van egy jó könyv: Brian Kernighan és Dennis Ritchie: A C programozási nyelv

A Microsoft oldaláról le lehet tölteni egy ingyenes C/C++ fejlesztői környezetet is, ez kiváló tanuláshoz, gyakorláshoz: [link]

2010. júl. 19. 23:48
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Utolsóra NEEEE halgass. A C NEM jó alap. A C++ szintaktikájában a C-re épül, de amúgy nagyjából semmi köze hozzá, szellemiségében meg főleg nem. C++ SOKKAL jobb kezdőnyelv, mint a C, szóval kezdj azzal. Rengeteg tutorial van, érdemes rákeresni, hogy C++ tutorial.

Grafikára nincs szabványos mód, viszont van sok külső könyvtár. Javaslom a Qt letöltését és átnézését, elég kényelmes, és könnyen hordozható kódot lehet vele írni.

2010. júl. 20. 08:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Kösz, az eddigi segítségeket. Bár jó lenne ha összefüggő videó tutoriálokat, leírásokat, betudnátok linkelni. Mivel, ahogy rákerestem a neten, találtam jó pár leírást. C++ nyelven szinte nem találtam magyarul semmilyen videót. A leírásokkal, meg az a gond, hogy csak részeket magyaráznak el. És elég nehéz úgy tanulni, hogy egy oldalon ezt a részt, a másikon másik, teljesen különböző részt tárgyalnak. És utána kell nézni mindennek. Úgyhogy, ha lehet akkor tegyen fel valaki összefüggő leírásokat, vagy videót.
2010. júl. 20. 09:45
 6/6 anonim válasza:
57%
Szerintem se tanulj előtte sok C-t. Azokból lesznek a legrosszabb C++ programozók, akik C-ből jönnek. [link] Ezt ajánlom. nekem nagyon sokat segített.
2010. júl. 20. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!