PHP kezdőszintű probléma segítség?
Hello!
Még csak kóstolgatom a PHP-t és elakadtam egy bizonyos dolognál. Az lenne a feladat,hogy egy stringből tömböt készítsek,de csak a hatnál hosszabb karaktereket rakjak bele. Nos sikerült valamit összehoznom de valami nem stimmel. Kiíratásnál látom,hogy végül maradt string nem alakította át tömbbé. Valaki tudna segíteni,hogy vajon miért nem megy?
Hatnál hosszabb karakter, ilyen nincs. Gondolom a hat karakternél hosszabb szavakra gondolsz?
Ha a megoldásodból indulunk ki, akkor a foreach-ig jó... De az if()-ben miért nem azt vizsgálod, hogy 6 karakternél hosszabb-e a szó (én 4-et látok odaírva)? var_dump helyére pedig betehetnél egy változót, amibe belepakolod a szót, ha lefut az if() és szerintem kész is a feladat.
Vegyél fel egy üres tömböt az elején, az if feltételnél pakold bele, ami 6 karakternél hosszabb és a végén írasd ki a tömböt.
Meg így alapból nézd át az alapokat pl sololearn-ön vagy valami udemy kurzuson, mert ha lövésed nincs az adatstruktúrákról , úgy nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!