Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PHP kezdőszintű probléma...

PHP kezdőszintű probléma segítség?

Figyelt kérdés

Hello!

Még csak kóstolgatom a PHP-t és elakadtam egy bizonyos dolognál. Az lenne a feladat,hogy egy stringből tömböt készítsek,de csak a hatnál hosszabb karaktereket rakjak bele. Nos sikerült valamit összehoznom de valami nem stimmel. Kiíratásnál látom,hogy végül maradt string nem alakította át tömbbé. Valaki tudna segíteni,hogy vajon miért nem megy?

[link]

2019. dec. 6. 01:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hatnál hosszabb karakter, ilyen nincs. Gondolom a hat karakternél hosszabb szavakra gondolsz?

Ha a megoldásodból indulunk ki, akkor a foreach-ig jó... De az if()-ben miért nem azt vizsgálod, hogy 6 karakternél hosszabb-e a szó (én 4-et látok odaírva)? var_dump helyére pedig betehetnél egy változót, amibe belepakolod a szót, ha lefut az if() és szerintem kész is a feladat.

2019. dec. 6. 01:54
 2/6 A kérdező kommentje:
elírtam az a négyest, mert próbálgattam az eredményeket. de megoldásként végül csak stringet kapok néhol ugyanazokkal az index értékekkel nem tömböt. köszönöm a válaszod, esetleg ha időd és kedved engedi valamint volnál szíves akkor módosíthatnád a te szemléleted szerint is, kíváncsi lennék egy tapasztaltabb megoldásra.
2019. dec. 6. 02:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
szóval ott akadtál el, hogy hogyan kell egy új tömbbe belepakolni azokat amik megfelelnek a feltételnek?
2019. dec. 6. 07:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél fel egy üres tömböt az elején, az if feltételnél pakold bele, ami 6 karakternél hosszabb és a végén írasd ki a tömböt.

Meg így alapból nézd át az alapokat pl sololearn-ön vagy valami udemy kurzuson, mert ha lövésed nincs az adatstruktúrákról , úgy nehéz lesz.

2019. dec. 6. 08:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Tessék:

[link]

2019. dec. 6. 10:02
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2019. dec. 6. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!