Hogyan lehet excelben egy cellába képet beszúrni/betölteni?
A Beszúrás--->Képek útvonalon történő haladás nem jó számomra, mert ez csak a munkafüzet cellái "fölé" szúrja be a képet. Ugyan a beszúrt képet lehet úgy formázni, hogy a mérete és helye változzon a munkafüzet esetleges változásával, de ez még nem ugyanaz mintha egy adott cellába szúrtam/töltöttem volna be a képet.
(A Google Táblázatoknál megoldható a cellába való beszúrás, és a program automatikusan a képet fogadó cella méretéhez igazítja a képet. tehát a kép nem a cellán van hanem benne a cellában.)
Excelben van erre valamilyen -akár makrós- megoldás?
Segítenétek?
Kb. 1 perc volt rákeresni. Igaz, angolul tettem.
Köszönöm a válaszodat, de mint a kérdésem kifejtésében is írtam "a Beszúrás--->Képek útvonalon történő haladás nem jó számomra".
Az általad linkelt oldal a kép beszúrásának lépéseit taglalja, de ezt a lehetőséget ismerem, és nem erre lenne szükségem.
Nekem az kell(ene), hogy pl. az A1 cella tartalma legyen az általam abba beletöltött kép.
S ha a későbbiekben a munkafüzeten belül bárhol az A1 cellára hivatkozom, akkor az abba betöltött képet adja vissza, abban a formátumban és méretekkel, ahogyan az A1 cellában van.
Azaz, ha a D15 cellába az írom be, hogy =A1, akkor a D15-ben jelenjen meg a kép.
Ne a cella fölött legyen, hanem benne.
De ez vélhetően nem lesz járható.
Már magas is számos oldalt -angol nyelvűeket is- átnéztem, de sem a normál Excelen belül, sem makrókkal nem találtam megoldást.
Persze az is lehet, hogy rosszul kerestem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!