Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet excelben egy...

Hogyan lehet excelben egy cellába képet beszúrni/betölteni?

Figyelt kérdés

A Beszúrás--->Képek útvonalon történő haladás nem jó számomra, mert ez csak a munkafüzet cellái "fölé" szúrja be a képet. Ugyan a beszúrt képet lehet úgy formázni, hogy a mérete és helye változzon a munkafüzet esetleges változásával, de ez még nem ugyanaz mintha egy adott cellába szúrtam/töltöttem volna be a képet.

(A Google Táblázatoknál megoldható a cellába való beszúrás, és a program automatikusan a képet fogadó cella méretéhez igazítja a képet. tehát a kép nem a cellán van hanem benne a cellában.)

Excelben van erre valamilyen -akár makrós- megoldás?

Segítenétek?

#Excel #kép beszúrása #beszúrás cellába
2019. dec. 2. 14:18
 1/3 anonim ***** válasza:
63%

Kb. 1 perc volt rákeresni. Igaz, angolul tettem.

[link]

2019. dec. 2. 14:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, de mint a kérdésem kifejtésében is írtam "a Beszúrás--->Képek útvonalon történő haladás nem jó számomra".

Az általad linkelt oldal a kép beszúrásának lépéseit taglalja, de ezt a lehetőséget ismerem, és nem erre lenne szükségem.

Nekem az kell(ene), hogy pl. az A1 cella tartalma legyen az általam abba beletöltött kép.

S ha a későbbiekben a munkafüzeten belül bárhol az A1 cellára hivatkozom, akkor az abba betöltött képet adja vissza, abban a formátumban és méretekkel, ahogyan az A1 cellában van.

Azaz, ha a D15 cellába az írom be, hogy =A1, akkor a D15-ben jelenjen meg a kép.

Ne a cella fölött legyen, hanem benne.

De ez vélhetően nem lesz járható.

Már magas is számos oldalt -angol nyelvűeket is- átnéztem, de sem a normál Excelen belül, sem makrókkal nem találtam megoldást.

Persze az is lehet, hogy rosszul kerestem. :)

2019. dec. 2. 15:13
 3/3 A kérdező kommentje:
A "...magas..." helyett "magam"-at szerettem volna írni.
2019. dec. 2. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!