Melyik filmben van a legrealisztikusabb hacking?
Mr Robotra tippelnék, bár nem vagyok hacker és a filmet se néztem végig, de nem egy NCIS kategóriájú vagy hasonló..
:)
a milyenséget értve vagy kód téren?
de mivel több fajta hackelési módszer van, így nincs olyan amire egyértelműen ráfoghatod: "na ez a hacking"
kevés film mutatja be realisztikusan, mert ez sokszor hosszadalmas kutatás, infó gyűjtés, próbálkozás, vagy épp pár kattintás már egy megszervezett rendszerben
Én pl. nem láttam, csak most rákerestem kíváncsiságból:
"Coming up with realistic scenarios means that for season two, Adana’s team had to brainstorm a conceivable means of hacking the FBI. They arrived at a solution with the help of their two ex-FBI cyber consultants."
"In the show, fsociety uses a custom exploit to attack and collect data from the FBI agents’ Android phones."
Azt nem tudom, hogy a "custom exploit" készítése is látszik-e a filmben.
Nagyon sok filmet láttam amiben ment a kamu hekkelés, nem nagyon tudnék olyat mondani ami 10%-ban is megközelíti a valóságot.
Mindig megmosolyogtat mikor látni hogy zongorázik a billentyűzeten a színész, és 10 másodperc múlva már bent is van Pentagon rendszerében :)
És az a durva, hogy a sok laikus be is veszi hogy a valóságban is így megy ez.
Jó, azért egyébként mert sok ember nem ért hozzá, de ilyen alapon más is hasonlóan mehet. Pl: látod a péket, hogy lisztből készíti a kenyeret, pedig ..:)
Na de komolyan, most igazából más dolog is hasonlóan ki lehet ferdítve, főleg minél kevésbé átlátható egy átlagember számára.
Ezzel csak arra akartam utalni, hogy itt is majdnem minden napra jut egy "feltörték a fészbúkom/instám" stb. fiókom.
Holott szó sincs hekkelésről meg feltörésről, simán csak eszetlenül netezik az illető, és minden lájkvadász kamu oldalra rákkantint, megadja az adatait aztán a keylogger meg lenyúlja a jelszót/emailt.
És akkor utána jön azzal, hogy márpedig ő tudja milyen egyszerű meghekkelni egy PC-t, mert látta a filmben. Aztán ne akarjuk megmagyarázni, hogy ez az ő hibája volt, mert tudja hogy meghekkelték :D
Pedig egy akár ingyenes anti-malware szűrővel az esetek 90%-át ki lehetne szűrni. A maradék 10%-ot meg a tudatos böngészéssel.
Egy tanár egy előadás során egyszer betört egy direkt ilyen célra tartott régi Win-XP-s gépbe, kb. 10 perc alatt. Rázúdított egy exploit csomagot (ez volt hosszabb idő), persze talált rést, még pár utasítás konzolon, és már bent is volt.
Mondjuk XP-re könnyebb ilyen exploitokat találni vagy csinálni, mint Win10-re, pláne egy korszerű, komolyabb szerverre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!