Excel dátum átalakítása?
Kaptam egy táblázatot, de a dátumok így vannak megadva (angolul):
February 21, 1991
December 4, 1997
December 1, 1997
November 12, 1993
November 15, 1993
Ezt át lehetne valamilyen függvénnyel konvertálni ilyenre (magyarra):
1991.01.21
1997.12.01
1997.12.04
1993.11.12
1993.11.15
Köszönöm! :)
Ha nagyon képletet akarsz használni, akkor jó lehet az, amit az 1. Linkelt, de képlet nélkül is meg lehet oldani
A dátum formátumot kell megvaltoztatni a szamformatumnal
Megcsinaltam neked egy nagyon ronda modszerrel, de ha ismered a fuggvenyeket, a jovoben ilyet te is ki tudsz talalni, kb 5 perc alatt dobtam ossze.
Tobb fuggvenyt hasznal, ezek hasznosak, meg van benn par trukk.
Mindenkepp nezd meg a cellak tartalmat a szerkesztolecben hogy lasd mi van beleirva.
Köszi!
Hát ez tényleg nem valami elegáns módszer... :D Ennyi táblát nem szúrhatok be a munkalapra :D Azt hittem van valami függvény rá...
Ha elrejted a segedoszlopokat vagy masik munkalapra rakod oket, akkor csak 2 oszlop latszodik, a felsorolasod es egybol tole jobbra az eredmenyek.
1 fuggveny nincs, az elozo valaszolok datum-formazasa a megoldas.
Miért akarsz hozza függvényt használni?
Egyszerűbb a datumformazas
Csinálj 1 segédoszlopot ahol mégegyszer megvan az összes adatod, csak magyar hónapnevekkel. February helyett Február stb. Ezután már át tudod alakítani dátum formátummal.
Amit feltöltöttem megoldás abban a hónapnevek számokká lettek átalakítva, ugyanígy csináld FKERES-sel, csak ne Feb-re adjon 02-t hanem February-re Február-t stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!