Magyarországon C++ fejlesztőkét csak "régi" termékek karbantartására van lehetőség, vagy csak én kerültem rossz helyre?
Az ELTE IK-ra járok, és C++ gyakornokként dolgoztam 1 évig egy multinál, de nem volt olyan érdekes mint számítottam rá. Idővel vált világossá, hogy a terméket amin dolgoztunk, vmikor lelkes programozók gányolták össze, aztán utána került a cég magyarországi site-jára, ahol lényegében maintenancelték, karbantartották, fejlesztési feladat alig volt, de a kódbázis bőven hagy kívánnivalót maga után. A fejlesztési feladatok is minimálisak, alig születik új kód, és az is lassan. Az emelet többi C++os csapatján sem láttam azt, hogy annyira szeretnék csinálni amit csináltak ("fog müködni valaha ez a szar?..."). Az egyik kolléga azt mondta, h ez a baj a multicéggel, h Magyarországra csak a szart küldik ki.
2 szaktárs haver Java fejlesztőként helyezkedett el, ők nagyon szeretik a munkákat amiket csinálnak. Azt mondják, hogy ők csak döntik magukból a kódokat meg a projekteket. Bár az ő munkájuk többsége frontend, így arról számolnak be, hogy a sokadik app form összerakása már kicsit unalmas, azért van backend is, összességében nagyon szívesen dolgoznak; én meg csak turkáltam a legacy kódokban.
Nekem nincs úgy komolyabb bajom a Javával, de tizenéves korom óta C/C++al foglalkozok, ha választanom kellene akkor inkább C++. Viszont Gy-kn/prog.hu-n több véleménnyel is találkozni, hogy eljárt felette az idő, és ez alatt azt érteni, amit fentebb részleteztem: a benne írt projektek felett járt el az idő (Magyarországon).
Most pedig döntenem kellene, hogy C++ vagy Java irányba fejlődjek. Nyilván a kettő nem zárja ki egymást, de azért (az én meglátásom szerint) annak nincs értelme, hogy évek múlva döntsek úgy, hogy elölről kezdem a ranglétrát Java devként, mert a C++ esetében csak legacy kódbázisban kell turkálni.
A kérdésem a címben adott, Magyarországon C++ devként csak ilyen munkák vannak, mint amit tapasztaltam, vagy csak én választottam szerencsétlenül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!