Miért olyan rossz a túlóra?
Én imádtam túlórázni, majdnem három évig nyomtam egyfolytában a 12 órát és kis híján háromszoros pénzt kaptam érte.
Három műszak volt, de az egyik váltómmal összebeszéltük és mindig kigitteltük a harmadikat, aljasság volt, belátom, de kellett a túlóra.
Azt játszottuk el, hogy mindig ráhagytuk a beállást, amire volt másfél, vagy két óra a nagy gépen, de nem lehetett fél napon belül megcsinálni, amire bemérte, belőtte a szerszámokat, megcsinálta a felfogást, meg átvetette az első darabot a MEOval, nemegyszer az egész napja elment, aztán mi lehajtottuk a munkát és megint csak úgy hoztuk össze, hogy neki kellett beállni, így 20-30% - át sem hozta a normának, pár hét után kirúgták szegényt.
Aztán mi ketten közös elszámolásban voltunk, átírtuk a programot, a délelőttös hajtott, mint a güzü, az éjszakás meg 23-05 ig szunyált, mert akkor csak egy művezető volt, aki egyrészt haver volt, másrészt ő is aludt.
Korábban mentem el fél hatkor és a váltóm kártyájára bélyegeztem, hogy bejött, ő meg később jött be és az enyémet ütötte le, hogy elmentem, ezért mindig leveleztünk, csak ritkán találkoztunk. ( a górék hétre jártak)
Még a fizetésemeléseket is mi kaptuk főleg, mert oszlopos tagjai voltunk a cégnek, degeszre kerestem magam és még csak bele sem fáradtunk, príma volt, nagyon megszedtem magam akkoriban.
A világ legjobb dolga a túlóra, kaptunk mindenféle pótlékokat, már nem is tudom a százalékokat, a délutánra, az éjszakára, az első két órára, a második két órára, ha volt hétvége, akkor az eleve dupla pénz, plusz megint csak az éjszakai pótlék, úgy megfejtük a munkáltatót, hogy Németországban később kevesebbet kerestem, azért is mentem ki, mert akkor már más munkahelyre mentem, mert a város másik végébe sikerült költöznöm és túl sokat kellett utaznom, mert akkor még nem volt négyes metró.
Mi minden aljasságot elkövettünk, néha szégyelltem is magam, hogy kinyírjuk a harmadik társunkat, csakhogy túlórázhassunk, erre itt meg csinálják a hajcihőt, hogy a túlóra milyen rossz, egészen elképesztő, talán azt is meg lehetne kérdezni, akinek felvetik a lehetőséget, hogy örül e neki, mert talán szeretne háromszoros bért kapni.
ahha...ok...
Én pedig szeretnék heti 40 órába tisztességes bért kapni és nem túlórázni mert családom és életem van.
Miért lenne bérkommentelő? Tele van ilyen emberekkel az egész ország, csak észre kellene venni.
És mire költötted azt a rengeteg pénzt? Volt mellette életed és normális hobbid?
Ha nincs,akkor minek az a sok pénz?
Nekünk van életünk. Te túlórázz nyugodtan, de ne legyen kötelező
Azért megy az ember dolgozni, hogy pénzt keressen.
Valamit valamiért!
A túlórák hatásfoka a pénzkeresésben határozottan jó, ezt nem veszitek figyelembe. A pénz sajnos sokszor annyira kell, hogy még devizahitelt is felvesznek az érdekében, pedig mindenki tudja, hogy az nem jó, de muszáj!
A normálisabbak dolgoznak érte, nem a sült galambot várják, vagy lopni, betörni járnak és nem a lottón akarják megnyerni.
A túlóra valóban lehetőség a legális pénzkeresetre!
Ha nem tetszik, ne élj vele, mások boldogan igent mondanak.
'Azért megy az ember dolgozni, hogy pénzt keressen.'
Nyilván. Pénzből élünk, de emellett az ember a szabadidejének is szeretne élni :)
'A pénz sajnos sokszor annyira kell, hogy még devizahitelt is felvesznek az érdekében, pedig mindenki tudja, hogy az nem jó, de muszáj!'
Jah, amire -ha úgy hozza a széljárás- rámegy a gatyája is, és aztán persze néz majd, mint a vett malac.
"Én pedig szeretnék heti 40 órába tisztességes bért kapni"
Azt mindenki szeretne, de ha van egy rendszer, amit nem változtathatsz meg, akkor igazodnod kell hozzá.
Elvileg benne vagyok a megváltoztatásához szükséges harcban, de ahhoz valódi forradalom kell, reális célokkal. Mondjuk a kommunisták ilyen rendszert ígértek, de rengeteg vér árán sem vált be a szocializmus, így inkább célszerű igazodni a rendszerhez, mint eget, földet megrázó forradalmat csinálni, főleg ha van kiút, van lehetőség a gyarapodásra és a túlóra ilyen lehetőség.
Nekem is van családom, éppen az érdekükben tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!