Hogy lehetne megoldani, hogy ez a C-s program helyes értékeket adjon ki?
Csinálnom kell egy programot, ami számítógépek adatait tárolja. A struktúra tartalmazza a háttértár méretét, monitor képfrissítési frekvenciáját, processzor típusát, memória méretét (GB). Be kell olvasni 14 számítógép adatait egy tömbbe, eddig oké. A programnak össze kell adni a tömb azon elemeinek monitor képfrissítés adatát, ahol a memória mérete legalább 46 és meg kell jelenítenie az összeget.
Az a probléma, hogy már az adott bekérés összes monitor adatát se sikerül helyesen összeadni. Mindig más jön ki, mint aminek kéne.
Csináltam egy függvényeset:
És egy függvény nélkülit is:
Én valahogy így oldanám meg:
amit módosítottam:
* kiírjuk, hogy mit kérünk be
* egy ciklusban történik a bekérés és az összegzés
* a karakter típusú bekéréskor a %c konverziós karakter elé raktam egy szóközt eltüntetve ezzel az előtte levő sorvége jelet.
Tessék, így már kartertömböt fog beolvasni, aminek max 100 lehet a hossza. Te majd átírod dinamikus tömbre ha nem jó a fix hossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!