Mi nem helyes a következő programban? Pascalban van megírva, és a text file a pascal program mellé van elmentve.
var f:text;
begin
assign(f,'nyisd_ki.txt');
reset(f);
writeln(f);
close(f);
readln;
end.
Lefordítja, majd mikor futtatni akarom a köverkező error jelenik meg:
Error 105: File not open for output
Mi lehet a baj?
Fúú gec . De rég írtam pascalt. így csináld szerintem
begin
crt;
clrscr;
reset(f);
writeln(f);
close(f);
readln;
end.
s ha azt írja ki, hogy: file not open for output???
Az mi?
Hát mindketten egy hatalamas baromságot írtatok !
File felülírásra ReWrite, vagy nem tudom melyik Pascalt használod, de szerintem FileMode .....
Szia.
Mi a cél ? Olvasás vagy irás a filébe ?
Mert most jelenleg olvasásra nyitot meg a filét és irni szeretnél bele. De azt nem határozod meg, hogy mit irjon/olvasson a filéből.
File not open for output pediglen azt jelenti, hogy a file nincs nyitva a kimenetre (nem lehet bele irni).
Olvasás esetén : writeln(f); cseréld ki readln (f,s); re ahol s-et előtte deklarálni kell a var szekcióban : var S : string ;
Irás esetén pediglen :
reset(f); cseréld rewrite (f); -re
és a writeln (f); -et pediglen writeln (f,s); -re, de előtte az s-nek értéket kell addni pl. : s:='Ezt a sort fogja a file tartalmazni';
Sok sikert.
Üdv.
Nem bosszantom fel magam, de a kód meg köpedelem....
Bár a pascal alapú fordítók nem kényesek a kis és nagybetűkre, de legyünk már igényesek
elmentettem egy text dokumentumot, és azt akarom a programmal elérni, hogy mikor lefuttatom amit írtam a txt file-ba jelenjen meg
és kell bele írni valami ReWrite-ot, csak nem tudom, hogy hogy
s:string ;
begin
reset(f);
readln (f,s);
close(f);
writeln ('A file elso sora : ',s);
readln;
end.
Vak vezet világtalant....
var f : text;
s:string ;
begin
Assign(f, 'nyisd_ki.txt');
{$I-}
Reset(f);
while not Eof(f) do
begin
Readln(f,s);
WriteLn(s);
end;
Close(f);
{$I+}
ReadLn;
end.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!