Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért mondják ilyen könnyelműe...

Miért mondják ilyen könnyelműen a következőket az IT-s szakmákban?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék szoftver fejlesztő lenni, ezért egyetemre is olyan szakra jöttem, amivel ez könnyen kivitelezhető. Ugyanakkor egyre többen mondták nekem, hogy önmagában az IT-s diploma semmit sem ér, mivel inkább a szakmai referenciákat / tapasztalatokat nézik egy cégnél. Éppen ezért mindenki azt mondja, hogy még egyetemen menjek el gyakornokoskodni vagy kezdjek bele egy projektbe.

Őszintén szólva ezekben az érvekben én is látok relációt. Viszont ezeket a tanácsokat mindenki úgy osztogatja, mintha a világ legkönnyebb dolga lenne ezt egy informatikus hallgatónak megoldania. Nekem az a véleményem, hogy az egyetemet jóval könnyebb elvégezni, mint bekerülni egyetem alatt egy céghez vagy egy projektet elkészíteni. Ezt azért állítom, mert akármennyire is szeretnék egy céghez elmenni gyakornoknak, mindenhonnan elküldened. Vagy nem sikerül a teszt, vagy nem vagyok elég szimpatikus nekik, vagy nincs a birtokomban az a tudás, amit már elvárnának. A különböző programozási projektekbe való belefogás kevés tudással szintén lehetetlen.. nyilván ezek a projektek is megkövetelnek bizonyos mértékű szakmai tudást, ami ha meglenni már lehet, hogy céghez is eltudnék menni.

Mindenesetre megköszönném ha ajánlanátok olyan módszereket a diploma után való könnyű elhelyezkedésre fejlesztőként, ami egy átlagos hallgató számára is elérhető.

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. nov. 5. 15:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Táblás játék nem játszik?
2019. nov. 5. 19:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Vilàgosan elmondtàk neked mit tegyèl, talàlj ki egy projektet ès kezd el megcsinàlni. Max belebuksz, abbòl is lehet tanulni. Az èn első projektem egy sima web scraper volt amit csinàltam vagy egy hètig, ma lenne kb fèl òra annyira egyszerű volt. De eddig semmi màst nem csinàltàl, mint gagyi kifogàsokat hoztàl mièrt nem akarod csinàlni. Akkor ne csinàld, bànja halàl, de akkor fölösleges egyetere is jàrni, mivel van egy rossz hìrem: erről szòl a szakma. A programozò ideje nagy rèszèben olyan problèmàkat old meg, amiről az elejèn max sejtèsei vannak, hogy kène hozzàfogni. A különbsèg annyi, hogy most a Snake nehèz, akkor meg a milliò soros legacy kòd lesz àtlàthatatlan...
2019. nov. 5. 19:29
 13/16 A kérdező kommentje:

11: az nem tudom milyen.

Egyébként még életemben nem csináltam játékot, csak nagyon szeretnék majd 1x ,de egyenlőre még fogalmam sincs, hogy hogyan kéne. Tapasztalatom pedig annyi van, amennyit az egyetem adott. Tudom az alapokat és logikailag jól felépülő programokat tudok írni. Legyen az objektum orientál vagy csak szimpla algoritmikus kód.

2019. nov. 5. 22:23
 14/16 anonim ***** válasza:

Szépen ülj le a számítógép elé és kezdj el tanulni programozni rendesen és ne várd, hogy majd az egyetemen megtanítsanak. Ott max az alapokat kapod meg esetleg egy alap bepillantást a dolgokba.

Kezdjed azzal, hogy megtanulod, hogy mi az a Git és csinálsz egy Github profilt (youtube: how to use git)

Ezután mindennap legalább 1 órát szánj arra, hogy programozol valami új dolgot. Úgy vettem ki, hogy érted a programozás alapjait, úgyhogy kezdj el kitalálni egyszerű dolgokat, nézzél youtubeon videót, hogy hogyan kell csinálni.

Aztán próbáld meg, hogy mi történik, ha ezt meg azt megváltoztatsz. Próbálj egy kicsit változtatni rajta, új featureoket belerakni. Közben folyamatosan rakjad fel Githubra.

Ha ezt megcsináltad és legközelebb interjúra mész linkeld be a Githubodat és máris látják, hogy foglalkozol ezzel és van valamennyi gyakorlatod.

És ha már Github: van egy csomagjuk egyetemistáknak rengeteg ingyenes dologgal és csak az egyetemi e-mail címed kell hozzá, nézd meg azt is mert ott is vannak oktatóanyagok: [link]

2019. nov. 5. 22:58
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :) Most már legalább van egy pont, ahonnan el tudok indulni.
2019. nov. 6. 00:53
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Érdeklődj, hogy van e egyetemen belül lehetőség programozási projektekbe való részvételre! Azért írom mert régen amikor én jártam akkor volt.
2019. nov. 7. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!