Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gyakornoki pozíciónak játékfej...

Gyakornoki pozíciónak játékfejlesztő cég?

Figyelt kérdés
A következő évem lesz az utolsó (remélhetőleg) az egyetemen, nyáron már gyakornokoskodni szeretnék. Szétnéztem a lehetőségek között, és találtam egy Unity3D játékfejlesztéssel foglalkozó céget. Kiskorom óta játékokat fejlesztek különböző nyelveken és környezetekben, az utóbbi 1-2 évben az Unityvel fejlesztettem játékokat rengeteget. Szívesen foglalkoznék játékfejlesztéssel, de attól tartok, hogy ez gyakornoki helynek nem lenne jó. Magyarországon nem tudom ennek mennyire van jövője (jelenje?), és nem hiszem, hogy ez a gyakornoki hely szakmailag nagy előrelépés lenne. Mit gondoltok erről?

2019. nov. 5. 01:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Mobilfejlesztésnek van jelene és jövője is itthon, ha konzol\desktop érdekel csak akkor sajnos egy jó 15 évvel lecsúsztál róla. Hogy később mi lesz passz, de reálisan nézve elég valószínűtlen hogy valaha is fellendülne a hazai AAA(vagy akár AA) fejlesztés. Sok jelentősége nincs hogy hol gyakornokoskodsz, értelmes feladatot sehol nem bíznak rád(ezt nem kell személyes sértésnek felfogni, teljesen érthető hogy nem bíznak rá egy kezdőre(aki valószínűleg csak pár hónapot van ott) olyasmit amit utána évekig karban kell tartani - a szóhasználatba se láss bele semmi negatívat, én is 12-13 éves korom óta csinálgattam játékokat de 24-25 éves korom előtt nem volt meg az a tudásom amivel el tudtam volna helyezkedni(és arra a szintre is azt mondanám hogy csak nem csapják rám az ajtót)).
2019. nov. 5. 02:05
 2/2 anonim ***** válasza:

"az utóbbi 1-2 évben az Unityvel fejlesztettem játékokat rengeteget"

szóval ha jól értem csak kisebb játékokat fejlesztettél és nagyobb, fél-1 éves projektet még nem is nagyon toltál végig?

nem degradálásképpen kérdezem, csak elég nagy szerepe van ennek a komolyabb projekt dolognak

én is fejlesztettem kisebb játékokat hobbiból és volt 1 nagyobb (kicsit több, mint 1 éves) projekt amiben részt vettem, plusz mellette van egy elég nagy (több éves) projekt amin dolgozom

tapasztalatból mondom, hogy teljesen más a kis pár napos-hetes-hónapos és az 1-X éves projekt, főleg hogy csapatban kell dolgozni, más a hozzáállás, motiváció is

a cégeknél az anyagi dolgok miatt professzionálisabb UI és technológiák kellenek, persze a hotfixek ott is játszanak

itthon szerintem főleg a mobil játék piacra, esetleg böngészős játékokra van kapacitása a cégeknek, ha számodra ez megfelelő irány, akkor Unity-vel eltudsz helyezkedni és szakmailag fejlődni

2019. nov. 5. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!