Ért valaki közületek a Unity nevű játékfejlesztő programhoz?
Hobbi szinten érdekelt volna már régen is a játékfejlesztés, de sosem kezdtem bele.
Teljesen kezdő vagyok, nem ismerek programozási nyelveket úgy, már mint ismerni ismerek, csak írni nem tudok bennük :D.
Szóval volna olyan esetleg aki 1-2 dolgot ha tud, akár discordon, akár máshol szívesen elmagyarázna?
Az elsö vàlaszolo igazat irt. A unity egy jàtékmotor, és nem jàtékfejlesztö program.
Elöbb tanulj egy kicsit C#-ul mielött belekezdenél a Unity hasznàlatàba, nem értenéd, hogy mit is csinàl a program.
Az, hogy most megnézel egy két youtube tutorialt és lemàsolod a kodot amit beirnak meg nem egyenlö azzal, hogy érted is mit irnak bele, ràadàsul bàr én nem vagyok unity expert -ha màs verzios unity-d van, és a kod olyan API-t hasznàl mint ami màr nem szerepel a te verziodban akkor a program amit màsolsz nem fog müködni, és nem is fogod érteni, hogy miért.
Egy youtube tutorialba gyakran csinàlnak olyat, hogy leprogramoznak valamit, majd késöbb ugyanarra a kodra röviditést hasznàlnak amely ugyanazt csinàlja csak rövidebb kodrol van szo, ezt szintén érteni kell.
Mielött belevàgnàl inkàbb tanuld meg a c# nyelvet, hogy az ilyenekkel ne legyen bajod. Aztàn késöbb ha màr megy szintax tudod alkalmazni az OOB paradigmàt és még mindig érdekel akkor érdemes belevàgnod.
De egyböl unity-röl indulni és ezzel együtt a c#-ot tanulni na az nem fog menni.
Először csináld végig ezt:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL224F3AA87C7A48C9
Aztán ezt:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLd5MvFV1xur5yyJ-hTmuE..
Utána kezdd el ezeket:
Először szerintem a Roll a Ball tutorialt csináld meg utána meg a Space Shooter-t!
Ha minden nap foglalkozol vele 2-3 órát, akkor 1 hónap múlva már fogsz tudni csinálni egyszerűbb játékokat.
"Az elsö vàlaszolo igazat irt. A unity egy jàtékmotor, és nem"
Nem írt igazat, mert a Unity elsősorban egy játékfejlesztő platform, amivel a Unity engine-re épülő játékokat lehet fejleszteni. A kérdező jól tette fel a kérdést.
Egy kicsit túloznak ezek.
Én Blendert tanultam 3d modellezéshez. Pythont tanulram programnyelvnek de a C# majdnem ugyanaz majdnem. Nem olyan nehéz ez. Alig tudok programozni de létrehoztam egy szép kis alap fps játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!