Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Semmi tudással megéri python...

Semmi tudással megéri python nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Érdemes elkezdeni programozást tanulni pythonban?
2019. nov. 3. 15:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Elkezdeni csak semmi tudással lehet, ha van benne tudásod, akkor valamikor már elkezdted.
2019. nov. 3. 15:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Magát a pythont vagy esetleg más nyelvet érdemes hogyha most kezdenék programozást tanulni?
2019. nov. 3. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igazából első nyelvnek tökéletes a Python, de a lényeg az első nyelv esetén hogy, a gondolkozást és az alapvető tudást elsajátítsd amit általánosan használni fogsz más programnyelvek esetén.

Persze lehet Java-val is kezdeni, más kérdés hogy jóval nehezebb a nyelvi sajátosságok miatt...

2019. nov. 3. 15:58
 4/8 Xhepton ***** válasza:
19%

én C++ -al kezdtem 13 évesen...

és életem egyik legnagyobb hibája volt.

mindenképp Python 3 kezdéshez de az Objektum-Orientálthoz viszont jól jönne egy basic Java vagy C++ tudás

2019. nov. 3. 16:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor elmélyedek a pythonban.
2019. nov. 3. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:
67%

Tudom megválaszolták, és most biztos tele vagy motivációval, de azért én is ideböfögnék valamit:

igen, a python jó, modern, és nagyon népszerű (és egyre népszerűbb lesz)

DE ha tényleg tetszik a programozás, és bejön amit látsz és amiket alkotsz, akkor nézzél meg egy Java-t, vagy C#-ot OOPszinten.

A gondolkodásod kialakulása nagyban függ attól, hogy milyen iránybna indulsz el: funkcionális, vagy objektum orientált. Szerintem az objektum orientált nézettel kezdeni sokkal előnyösebb, mivel magasabb szintű és csodálatos dolgokat lehet vele csinálni.

2019. nov. 4. 22:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazából most kezdeném az alapokkal szóval nekem teljesen mindegy melyik nyelvbe kezdek bele, ezért is kérdeztem, hogy így a pythont vagy ahelyett mi lenne a számomra ajánlott. A java vagy a c# is lehet, de nem erős azzal kezdeni egy magamfajta tudatlannak?
2019. nov. 5. 20:47
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

# 7

Egyáltalán nem. Az alapok ott is ugyan azok, az OOP pedig gyönyörű a C#-ban és a Javaban. Lesznek olyan részek amiket napokig nem fogsz érteni, de konkrétan vaknak fogod érezni magad, aztán egyik percről a másikra úgy megvilágosodik minden, hogy aztán már azt nem fogod érteni, hogy mit nem értettél rajta eddig :D Ezt vedd garanciának. az OOP gyönyörű, vágjál bele szépen.

2019. nov. 5. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!