Semmi tudással megéri python nyelvet tanulni?
Igazából első nyelvnek tökéletes a Python, de a lényeg az első nyelv esetén hogy, a gondolkozást és az alapvető tudást elsajátítsd amit általánosan használni fogsz más programnyelvek esetén.
Persze lehet Java-val is kezdeni, más kérdés hogy jóval nehezebb a nyelvi sajátosságok miatt...
én C++ -al kezdtem 13 évesen...
és életem egyik legnagyobb hibája volt.
mindenképp Python 3 kezdéshez de az Objektum-Orientálthoz viszont jól jönne egy basic Java vagy C++ tudás
Tudom megválaszolták, és most biztos tele vagy motivációval, de azért én is ideböfögnék valamit:
igen, a python jó, modern, és nagyon népszerű (és egyre népszerűbb lesz)
DE ha tényleg tetszik a programozás, és bejön amit látsz és amiket alkotsz, akkor nézzél meg egy Java-t, vagy C#-ot OOPszinten.
A gondolkodásod kialakulása nagyban függ attól, hogy milyen iránybna indulsz el: funkcionális, vagy objektum orientált. Szerintem az objektum orientált nézettel kezdeni sokkal előnyösebb, mivel magasabb szintű és csodálatos dolgokat lehet vele csinálni.
# 7
Egyáltalán nem. Az alapok ott is ugyan azok, az OOP pedig gyönyörű a C#-ban és a Javaban. Lesznek olyan részek amiket napokig nem fogsz érteni, de konkrétan vaknak fogod érezni magad, aztán egyik percről a másikra úgy megvilágosodik minden, hogy aztán már azt nem fogod érteni, hogy mit nem értettél rajta eddig :D Ezt vedd garanciának. az OOP gyönyörű, vágjál bele szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!